Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»

Ημερομηνία:

Η «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» είναι σημείο αναφοράς στον καθημερινό τους αγώνα: για σεβασμό των δικαιωμάτων τους, για ίσες ευκαιρίες, για βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους, και για την ουσιαστική ένταξή τους στους εργασιακούς χώρους. Αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας, να υλοποιήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στην δημόσια ζωή.

Με τις τεχνικές μας Υπηρεσίες, –γνωρίζοντας τα προβλήματα δεκαετιών στο Ηράκλειο– συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις στο ίδιο το περιβάλλον των δρόμων του κέντρου και των συνοικιών του Δήμου, και των εκτός πόλεως περιοχών, στα θέματα της προσβασιμότητας. Με τις κοινωνικές μας Υπηρεσίες, καταβάλλουμε διαρκείς προσπάθειες για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία.
Η επικείμενη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΑμεΑ), του Δήμου Ηρακλείου, προορισμένου για παιδιά με αναπηρία, εφήβους και άτομα με νοητική ή και κινητική αναπηρία, θα συμβάλλει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Ηράκλειο: Εκατοντάδες φάκελοι σε αναμονή στα υποστελεχωμένα...

Σύνθετο ζήτημα χαρακτηρίζουν την πυρασφάλεια στελέχη της Πυροσβεστικής στο...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Ηράκλειο: Εκατοντάδες φάκελοι σε αναμονή στα υποστελεχωμένα...

Σύνθετο ζήτημα χαρακτηρίζουν την πυρασφάλεια στελέχη της Πυροσβεστικής στο...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων: Γιατί βγήκαν εκτός ελληνικής αγοράς 230 φάρμακα

Διευκρινίσεις από τον ΕΟΦ για τον κατάλογο με τα...

Europa League: Στη σκιά της τραγωδίας παίζουν σήμερα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

Ο Δικέφαλος στη Γαλλία με τη Λιόν και το...

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το C-130 με τις 7 σορούς

Οι σύνδεσμοι φίλων ΠΑΟΚ δίνουν το «παρών» στο αεροδρόμιο...