Δήμος Ρεθύμνης:Με νέα απορριμματοφόρα οχήματα ενισχύεται το έργο της καθαριότητας

Ημερομηνία:

Με τέσσερα νέα απορριμματοφόρα εξοπλίστηκε ο στόλος των οχημάτων Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης, ενισχύοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί καθημερινά η υπηρεσία.
Πρόκειται για απορριμματοφόρα 16 κ.μ. τύπου πρέσας, συνολικής αξίας 718.208 €, τα οποία προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης για τις ανάγκες του έργου της αποκομιδής συμβατικών απορριμμάτων ενώ ένα εξ αυτών θα διατεθεί στην αποκομιδή των ανακυκλώσιμων.
Η χρηματοδότηση της προμήθειας έγινε το Πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και από πόρους του Δήμου που συμμετείχε καταβάλλοντας το ποσό των 59200 €.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την ευόδωση της πολύμηνης προσπάθειας του Δήμου να αποκτήσει τα σύγχρονα απορριμματοφόρα αλλά και για τη χρονική συγκυρία της προμήθειάς τους, η οποία συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου κατά την οποία οι ανάγκες καθαριότητας της πόλης είναι αυξημένες.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος: «Η συγκεκριμένη προμήθεια είναι η αρχή σειράς άλλων που θ’ ακολουθήσουν, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της ετοιμότητας του Δήμου Ρεθύμνης σε επίπεδο διεκδίκησης της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής για την ουσιαστική ενίσχυση των υπηρεσιών του, οι οποίες προφέρουν κοινωφελές, ανταποδοτικού χαρακτήρα έργο, στην κοινωνία του Ρεθύμνου».
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Λελεδάκης, εξίσου ικανοποιημένος για την θετική έκβαση της επιδίωξης του Δήμου να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ η προμήθεια των απορριμματοφόρων, τόνισε πως η αποτελεσματικότητα του επίπονου και απαιτητικού έργου της Καθαριότητας της πόλης και των περιχώρων της, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους συμπολίτες, τους οποίους καλεί να συνεργαστούν με τη δημοτική υπηρεσία και να σεβαστούν το φυσικό και αστικό περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:1ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων...

1ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων Νεοελληνικής Φιλολογίας...

Δήμος Ρεθύμνης:Υπεγράφη η Σύμβαση για τα έργα...

Υπεγράφη η Σύμβαση για τα έργα συντήρησης και επισκευής...

Ρέθυμνο:1ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων...

1ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων Νεοελληνικής Φιλολογίας...

Δήμος Ρεθύμνης:Υπεγράφη η Σύμβαση για τα έργα...

Υπεγράφη η Σύμβαση για τα έργα συντήρησης και επισκευής...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απαραίτητος ο διάλογος της Εκκλησίας με την ιατρική επιστήμη για την ευθανασία

Ενδιαφέροντα πορίσματα από το 3ο Συνέδριο Βιοηθικής του Οικουμενικού...

Οι λόγοι που νιώθεις κούραση, ενώ τρως σωστά και υγιεινά

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή κάποιες φορές ίσως δεν...

Στην κορυφή των παγκόσμιων προορισμών η Κρήτη! Ακολουθούν Ίμπιζα, Μπαχάμες , Σεϋχέλλες και Μαυρίκιος

Το βασικό ζητούμενο της επόμενης δεκαετίας, σύμφωνα με μελέτη...

Ηράκλειο: Πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή του Φόδελε!

Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό - Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Πτώμα...