Ελλάδα : Τέλος χρόνου για ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν χιλιάδες φορολογούμενοι προκειμένου να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος.

Η προθεσμία εκπνέει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την πληρωμή των παραπάνω φόρων.

ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος

Οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν μέχρι την Δευτέρα είναι οι εξής:

ΕΝΦΙΑ: Μπορεί ο φετινός λογαριασμός του φόρου ακινήτων να είναι μικρότερος σε σχέση με πέρυσι αλλά δεν παύει να παραμένει μια δύσκολη φορολογική υποχρέωση. Τουλάχιστον 515 εκατ. ευρώ θα πρέπει να βάλει σήμερα στα ταμεία του το Δημόσιο από το φετινό ΕΝΦΙΑ που καλούνται να πληρώσουν πάνω από 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Περίπου 700.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν το φόρο σε μια μόνο δόση καθώς το ποσό του ΕΝΦΙΑ δεν υπερβαίνει τα 20 ευρώ. Για 224.677 ιδιοκτήτες ο φόρος κυμαίνεται από 20 έως 30 ευρώ και πληρώνεται σε δυο μηνιαίες δόσεις, για 203.514 η εκκαθάριση έδειξε φόρο 30- 40 ευρώ ο οποίος εξοφλείται σε 3 μηνιαίες δόσεις, για 191.333 φορολογούμενους που επιβαρύνονται με ΕΝΦΙΑ από 40 έως 50 ευρώ ο φόρος είναι δυνατόν να καταβληθεί σε 4 μηνιαίες δόσεις. Πάνω από 50 ευρώ πληρώνουν σχεδόν 5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να τον εξοφλήσουν σε 5 μηνιαίες δόσεις. Πάντως μεγάλος αριθμός φορολογούμενων με μικροποσά ΕΝΦΙΑ πληρώνει το φόρο εφάπαξ στην προθεσμία της πρώτης δόσης, δηλαδή μέχρι σήμερα, προκειμένου να ξεμπερδεύει από αυτή την εκκρεμότητα.
Δεύτερη δόση φόρου εισοδήματος: Φόρο που υπερβαίνει συνολικά το 1 διs. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2018. Φέτος το εκκαθαριστικό σημείωμα ήταν χρεωστικό για 3.072.609 φορολογούμενους. Η επόμενη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου.Πριν την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, οι φορολογούμενοι καλό είναι να ξαναδούν το εκκαθαριστικό, να ελέγξουν τυχόν λάθη και να διορθώσουν τα στοιχεία στην ακίνητη περιουσία τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.