Έως την Πέμπτη ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία

Ημερομηνία:

Σε αγώνα δρόμου θα αποδυθεί αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση για να τελειώσει με το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, και τις εκκρεμότητες της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Το αργότερο μέχρι αύριο το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία θα κατατεθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί πριν το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η παράταση του νόμου Κατσέλη.

Το νέο πλαίσιο πρόκειται να καλύψει κόκκινα στεγαστικά δάνεια ύψους τουλάχιστον 13 δισ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 250.000 νοικοκυριά, καθώς και επαγγελματίες που έχουν δανειστεί με ενέχυρο την κύρια κατοικία τους.

Δύο είναι τα βασικά κριτήρια για την ένταξη των δανειοληπτών στο νέο προστατευτικό πλαίσιο:

το ύψος του δανεισμού του οφειλέτη, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 130.000 ευρώ (το ποσό αφορά το σύνολο των δανείων με εξασφάλιση την πρώτη κατοικία) και η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας με όριο τις 250.000 ευρώ.

Παράλληλα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες και όλες τις υπόλοιπες εκκρεμότητες που σχετίζονται με τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Κυβέρνηση και πιστωτές έχουν συμφωνήσει μια άτυπη παράταση της προθεσμίας κάλυψης όλων των προαπαιτούμενων έως τις 8 Μαρτίου (Παρασκευή), πριν την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, την Καθαρά Δευτέρα (11 Μαρτίου).

Εάν δεν προκύψει «καθαρή» έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου, το επικρατέστερο σενάριο αφορά σε προέγκρισή της με αστερίσκους και εκταμίευση όταν πιστοποιηθεί η υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων.

Πηγή: ΕΡΤ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

1 Δεκεμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα κατά του...

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: 526 νέες διαγνώσεις HIV...

Το βίντεο με θύματα γυναικοκτονιών που καθηλώνει...

Το βίντεο με θύματα γυναικοκτονιών που καθηλώνει – «Είμαι...

1 Δεκεμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα κατά του...

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: 526 νέες διαγνώσεις HIV...

Το βίντεο με θύματα γυναικοκτονιών που καθηλώνει...

Το βίντεο με θύματα γυναικοκτονιών που καθηλώνει – «Είμαι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για την σημερινή κινητοποίηση της ΚΕΔΕ

δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού στο aftodioikisi.gr για...