Επιχείρηση «Covid free νησιά» με το βλέμμα στον τουρισμό

Ημερομηνία:

Στα νησιά με έως 15.000 κατοίκους προχωρά ο οριζόντιος εμβολιασμός, ώστε να γίνουν covid free προορισμοί. Η εμβολιαστική διαδικασία φέρνει όλο και πιο κοντά το «στοίχημα» της ανοσίας, σημαντικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας ενόψει της φετινής τουριστικής σεζόν, η οποία σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού ξεκινά επισήμως στις 14 Μαΐου.

Κατά την εκκίνηση της εμβολιαστικής διαδικασίας, ο κυβερνητικός προγραμματισμός περιελάμβανε τον εμβολιασμό 69 νησιών μέχρι τέλος Απριλίου, με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους.

Πλέον, η εμβολιαστική δράση επεκτείνεται και στα 85 συνολικά νησιά έως 15.000 κατοίκους. Μέσα σε αυτά είναι η Μήλος και η Άνδρος.

«Έγιναν 1.600 εμβολιασμοί, θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Μέχρι 15/5 θα έχει ολοκληρωθεί ο μαζικός εμβολιασμός. Η Άνδρος έδειξε ότι είναι ασφαλής προορισμός. Φέτος η χρονιά θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Οι πρώτες κρατήσεις ξεκινούν από μέσα Μαΐου» σημείωσε ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Μικέλης, δήμαρχος Μήλου, σημείωσε πως «το νησί έχει 5.500 κατοίκους, εμβολιάστηκαν οι 1.000, ενώ ξεκινούν οι λίστες για τον καθολικό εμβολιασμό» και πρόσθεσε ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία ξεκίνησαν για Ιούλιο-Αύγουστο. «Θα πάμε καλύτερα από πέρυσι στον τουρισμό» συμπλήρωσε.

Συνολικά, 18 νησιά έχουν γίνει ήδη Covid-free προορισμοί από τον Μάρτιο, καθώς οι κάτοικοί τους είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Τα νησιά στα οποία έχει πραγματοποιηθεί εμβολιασμός και για την 2η δόση είναι:

•Καστελλόριζο
•Μεγανήσι
•Οινούσσες
•Φούρνοι
•Κάλαμος
•Ψαρά
•Θύμαινα
•Καστός

Η «Daily Mail» αποθεώνει την Ελλάδα

Το εγκώμιο στην Ελλάδα για το πρόγραμμα εμβολιασμού που προωθεί στα απομακρυσμένα νησιά της εν όψει καλοκαιριού έπλεξε χθες η «Daily Mail». Η βρετανική εφημερίδα έκανε λόγο για μία εξαιρετική επιχείρηση των Ελλήνων να εμβολιάσουν κάθε ενήλικα σε 60 νησιά, ώστε να μπορούν να καλωσορίσουν τους Βρετανούς τουρίστες από τις 17 Μαΐου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:Σε κλίμα ενότητας η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της “Ενωτικής Κίνησης Πολιτών”

Κοπή βασιλόπιτας Δημοτικού Συνδυασμού Μανώλης Μενεγάκης: Απέναντι στον λαϊκισμό και...

Επανεκλογή Κουτσούμπα και νέα Κεντρική Επιτροπή: Ολοκληρώθηκε το 22ο Συνέδριο του ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΛΟΓΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ...

Εορτολόγιο 1 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...