Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ο νέος Ακόλουθος Άμυνας της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή, επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, ο νέος Ακόλουθος Άμυνας της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Captain Alex J. T. Bush (Πλοίαρχος Άλεξ Μπους), συνοδευόμενος από τον Commander Ivor T. McQuaid (Υποπλοίαρχο Άιβορ ΜακΚουέιντ) και από την Υπεύθυνη του γραφείου του, κα Εύα Αλεξανδράτου, και παρουσία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου στον τομέα της Ανάδειξης και Αξιοποίησης Τοπικής Ιστορίας και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης, κ. Κωνσταντίνου Γύπαρη.

Ο κ. Bush αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία και γνώση για την Ελλάδα και την Κρήτη από επισκέψεις του στο παρελθόν, όπως και σε εκείνες που προγραμματίζει με την ευκαιρία του επικείμενου εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης. Ο κ. Καλογερής με τη σειρά του ενημέρωσε τον Πλοίαρχο Bush για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, τα προβλήματα που απέφερε η πανδημία, καθώς και για την αβεβαιότητα που περιβάλλει την υλοποίηση των φετινών εορτασμών. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε στους επισκέπτες ότι η προετοιμασία των εκδηλώσεων προχωράει κανονικά και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα είναι έτοιμη εγκαίρως για την υλοποίησή τους.

Ο κ. Καλογερής τόνισε ότι ο φετινός εορτασμός της Μάχης της Κρήτης είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού εφέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από τα γεγονότα που ένωσαν τους αντίστοιχους λαούς μας στον αγώνα για την Ελευθερία, και η πρόθεση της Περιφέρειας Κρήτης είναι να υλοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις που προγράμματος με ολιγομελή έστω παρουσία, αν ισχύουν ακόμα οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο κάποιες εξ αυτών να υλοποιηθούν διαδικτυακά.

Τέλος, ο κ. Καλογερής ευχήθηκε στο νέο Ακόλουθο Άμυνας καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στην Ελλάδα, και προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους επισκέπτες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.