Επιστολή του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου προς το Υπουργείο για την αναγνώριση της ειδικότητας της Γηριατρικής

Ημερομηνία:

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία κοινοποιείται και στον Υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Νίκος Μαλλιαρός, επαναφέρει το κρίσιμο ζήτημα της αναγνώρισης της Γηριατρικής ως ιατρικής ειδικότητας στην Ελλάδα.

Η επιστολή στάλθηκε με αφορμή το άγονο αποτέλεσμα της πρόσφατης προκήρυξης δύο θέσεων στο υποστελεχωμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Υποψήφια ιατρός με τριαντακονταετή εμπειρία σε νοσοκομεία της Ιταλίας αποκλείστηκε από τη διαδικασία λόγω της μη αναγνώρισης της ειδικότητας της Γηριατρικής από το ελληνικό κράτος.

Στην επιστολή του, ο κ. Μαλλιαρός υπογραμμίζει τη προβληματική θέση της Ελλάδας ως η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει αναγνωρίσει τη Γηριατρική ως ειδικότητα ή εξειδίκευση. Παρά την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) από το 2011 για την αναγνώριση της ειδικότητας, η σχετική υπουργική απόφαση δεν έχει μέχρι σήμερα εκδοθεί.

«Η αναγνώριση της Γηριατρικής είναι αναγκαία τόσο για τη δίκαιη αντιμετώπιση των επαγγελματιών υγείας που κατέχουν αυτή την εξειδίκευση, όσο και για την υποστήριξη της τρίτης ηλικίας, ενός πληθυσμού που αντιμετωπίζει αυξανόμενες και πολύπλοκες ανάγκες», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο κ. Μαλλιαρός καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει το ζήτημα και να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στο θέμα, εξασφαλίζοντας δίκαιες συνθήκες για τους επαγγελματίες υγείας και ποιοτική φροντίδα για τους ηλικιωμένους πολίτες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το μήνυμα του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και...

«Η28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας. Είναι...

Το Ρέθυμνο σήμερα γιορτάζει την 28η οκτωβρίου...

Ποιοι ήταν οι 4 Κρητικοί βρακοφόροι Άγιοι Μάρτυρες ΗΕκκλησία γιορτάζει...

Το μήνυμα του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και...

«Η28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας. Είναι...

Το Ρέθυμνο σήμερα γιορτάζει την 28η οκτωβρίου...

Ποιοι ήταν οι 4 Κρητικοί βρακοφόροι Άγιοι Μάρτυρες ΗΕκκλησία γιορτάζει...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θερίζουν γρίπη και σαλμονέλα – Αυξήθηκαν κατά 46,7% τα λοιμώδη νοσήματα στην Ελλάδα

Τι δείχνει έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Αύξηση κατά 46,9% παρουσίασαν πέρυσι...

Ουραγός η Ελλάδα στην μακροχρόνια φροντίδα

Η Ελλάδα εγκαταλείπει στην τύχη τους τους ηλικιωμένους και...

Ξεσηκώνονται οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης – Μπλόκα διαρκείας από αύριο σε Ηράκλειο και Χανιά!

Οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης βγαίνουν στους δρόμους, αντιδρώντας στις...

IRIS: Ένας μήνας παράταση για την καθολική εφαρμογή

Τι προβλέπει σχετική διάταξη που κατατέθηκε από το υπουργείο...