Γεώργιος Λογιάδης:Ακόμα περιμένουν καθηγητές στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Προς την κα. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Ακόμα περιμένουν καθηγητές στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

O Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων «9 Μούσες» Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης εκφράζει τη διαμαρτυρία του και την αγανάκτησή του, καθώς ακόμα το καλλιτεχνικό σχολείο συνεχίζει να έχει τρομακτικές ελλείψεις σε καθηγητές. Τονίζουν ακόμα στα δεκαοκτώ χρόνια λειτουργίας του σχολείου είναι μετρημένα στα δάχτυλα τα σχολικά έτη κατά τα οποία το εκπαιδευτικό προσωπικό ήταν στη θέση του από την αρχή της χρονιάς.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το σχολικό έτος που διανύουμε οι ελλείψεις είναι αστρονομικές, έχουνε ενενήντα ώρες χορού, ενώ μέχρι και σήμερα είχανε σαράντα έξι ώρες εικαστικών (Αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει ένας καθηγητής και θα μειωθούν οι ελλείψεις ), τριάντα τρείς ώρες κινηματογράφου, δεκατρείς ώρες μαθηματικών, εννιά ώρες φυσικής αγωγής και έξι ώρες φιλολογικών μαθημάτων, την εβδομάδα. Όλες αυτές τις ώρες τα παιδιά βρίσκονται στην αυλή του σχολείου, γιατί είναι αδύνατον να συμπληρωθούν τα κενά από άλλες ειδικότητες.

Σημειωτέων σχολάνε στο πλήρες ωράριο του 8ωρου μιας και έχουνε κοινά λεωφορεία με το Μουσικό σχολείο.

Οι ελλείψεις αυτές στους δύο μήνες μαθημάτων μεταφράζονται σε 720 ώρες χορού 368 ώρες εικαστικών και 264 ώρες Κινηματογράφου. Αυτό σημαίνει ότι κάποια τμήματα (π.χ. η Β Γυμνασίου χορού ) ειδικοτήτων δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα από την αρχή του έτους, γεγονός που ακυρώνει την ουσία του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Οι μαθητές στερούνται τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου εκφράζει την αγανάκτησή του γιατί δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα από το καλοκαίρι για την έγκαιρη πρόσληψη των καθηγητών -καθηγητριών χορού Κινηματογράφου.

Απορούνε γιατί μετά από τρεις φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, δεν έχει προσληφθεί στο νομό επαρκής αριθμός καθηγητών εικαστικών ούτε και μαθηματικός για να διδάξει τα παιδιά στην Α λυκείου (σημειωτέων θα εξεταστούν στην τράπεζα θεμάτων).
Αγανακτούνε γιατί η πολιτεία δεν έχει ενσκήψει σοβαρά ώστε να στελεχωθεί το σχολείο με το εκπαιδευτικό προσωπικό που του αρμόζει.

Ερωτάται η κα. Υπουργός:
Γιατί δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα από το καλοκαίρι για την έγκαιρη πρόσληψη των καθηγητών -καθηγητριών χορού, Κινηματογράφου;
Γιατί μετά από τρεις φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, δεν έχει προσληφθεί στο νομό επαρκής αριθμός καθηγητών εικαστικών ούτε και μαθηματικός για να διδάξει τα παιδιά;

Πότε θα καλυφθούν τα κενά τι θα γίνει με τις χαμένες ώρες;

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραγωδία 19χρονου Ραφαήλ: «Κατά το άνοιγμα του...

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από τον Στρατό και...

Ηράκλειο: Επιβάλλεται ανώτατο όριο ταχύτητας στην πόλη...

Σε δημόσια διαβούλευση κυκλοφοριακά θέματα του Δήμου Ηρακλείου. Την επιβολή...

Τραγωδία 19χρονου Ραφαήλ: «Κατά το άνοιγμα του...

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από τον Στρατό και...

Ηράκλειο: Επιβάλλεται ανώτατο όριο ταχύτητας στην πόλη...

Σε δημόσια διαβούλευση κυκλοφοριακά θέματα του Δήμου Ηρακλείου. Την επιβολή...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Προ των πυλών νέα μεγάλη κακοκαιρία – Η Κρήτη παραμένει σε ξηρασία παρά τις βροχές

Προσοχή σε Δυτική Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη - Ήπιες...

Ήλιος, θάλασσα αλλά και ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία οι λόγοι που επισκέπτονται την Κρήτη οι τουρίστες

Ήλιος, θάλασσα αλλά και ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία οι λόγοι...

Αρχισε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία για την Ιταλία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει για εννέα ημέρες στην...