ΗΠΑ : Και επίσημα πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν – Επικυρώθηκε η νίκη του

Ημερομηνία:

Τη μέρα που οι ΗΠΑ γράφουν μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία τους μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ, η Γερουσία επικύρωσε την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Καμάλα Χάρις.

Η Γερουσία υπερψήφισε την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 3ης Νοεμβρίου, ύστερα από τις αιματηρές εικόνες που έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα, με τον Ντόναλντ Τραμπ να κάνει λόγο για πρώτη φορά ομαλή μετάβαση της εξουσίας.

Ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές με 306 εκλέκτορες έναντι των 232 του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο ήταν δεκάδες οι γερουσιαστές και περισσότερα από 100 τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που αντιτάχθηκαν στην επικύρωση της νίκης Μπάιντεν.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία απέρριψαν τις ενστάσεις που είχαν στόχο να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Τζόρτζια και την Πενσυλβάνια υπέρ του Μπάιντεν.

Ομαλή μετάβαση εξουσίας υπόσχεται ο Τραμπ
Αντιδρώντας μετά την επισημοποίηση του αποτελέσματος, ο Ντόναλντ Τραμπ -για πρώτη φορά- έκανε λόγο για ομαλή μετάβαση της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν.

Ο απερχόμενος πρόεδρος δήλωσε ότι, παρόλο που διαφωνεί απόλυτα με το αποτέλεσμα των εκλογών, θα υπάρξει ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου».

«Πάντα έλεγα ότι θα συνεχίζαμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ότι θα μετρηθούν μόνο οι νόμιμες ψήφοι. Ενώ το αποτέλεσμα σηματοδοτεί το τέλος της καλύτερης πρώτης θητείας στην προεδρική ιστορία, είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας για να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά» είπε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας τους ανυπόστατους ισχυρισμούς σχετικά με τις εκλογές.

Δεν αποδεχόταν την ήττα λίγες ώρες πριν
Πάντως, λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ επέμενε ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές, κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία που είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσουν ώθηση οι υποστηρικτές του και να εισβάλουν στο Καπιτώλιο.

«Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ» δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που χρηματοδοτήθηκε από εκστρατεία στην περιοχή του πάρκου Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο -λίγο πριν ξεσπάσουν οι ταραχές- ισχυριζόμενος χωρίς αποδείξεις ότι «εκατοντάδες χιλιάδες» άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

«Θα σταματήσουμε την κλοπή» δήλωσε, ενώ σε αντίστοιχο ύφος κινήθηκαν τα μηνύματα που απηύθυνε στους οπαδούς του ενώ αυτοί αμαύρωναν το ιστορικό κτίριο του Καπιτωλίου.

«Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως» είπε, πέρα από κάθε πραγματικότητα και παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν την υπόθεση της εκλογικής απάτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ιράν ή Ισραήλ: Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν...

Τα δύο μέτρα και σταθμά των πολιτισμένων Ευρωπαίων έθεσαν...

Ισχυρά χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ –...

Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν -...

Ιράν ή Ισραήλ: Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν...

Τα δύο μέτρα και σταθμά των πολιτισμένων Ευρωπαίων έθεσαν...

Ισχυρά χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ –...

Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν -...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κίνδυνος Πυρκαγιάς πολύ υψηλός Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 στην Π.Ε. Λασιθίου και Π.Ε. Ηρακλείου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Ιράν ή Ισραήλ: Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ποιό είναι το κράτος-παρίας

Τα δύο μέτρα και σταθμά των πολιτισμένων Ευρωπαίων έθεσαν...

Ενέργεια: Το πόκερ στη Μέση Ανατολή – Τα σενάρια για τις τιμές

Η κλιμάκωση του πολέμου Ιράν – Ισραήλ αλλάζει τα...

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του Ιουλίου

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...