Ιράν: «Φρένο» σε μια στρατιωτική επέμβαση Τραμπ έβαλαν οι χώρες του Κόλπου

Ημερομηνία:

Η παρέμβαση και οι κινήσεις των χωρών του Κόλπου, δηλαδή της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, του Ομάν και άλλων απέτρεψαν τουλάχιστον για τώρα μια αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν.

Η Σαουδική Αραβία και άλλα αραβικά κράτη του Κόλπου προειδοποίησαν τις ΗΠΑ ότι μία επίθεση κατά του Ιράν θα συνιστούσε κίνδυνο αποσταθεροποίησης για την περιοχή και τις αγορές πετρελαίου, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Σαουδική Αραβία, το Ομάν και το Κατάρ προειδοποίησαν τον Λευκό Οίκο ότι μία επίθεση κατά του Ιράν θα κλόνιζε τις αγορές πετρελαίου, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times που επιβεβαιώνει προηγούμενη πληροφορία που δημοσιεύθηκε από την Wall Street Journal.

Πιο ήπιος από χθες ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι «οι σκοτωμοί» έχουν «σταματήσει» στο Ιράν μετά την καταστολή των διαδηλώσεων και διατήρησε την ασάφεια ως προς τις προθέσεις του για στρατιωτική επέμβαση κατά της Τεχεράνης.

Τα αραβικά κράτη σύμμαχοι της Ουάσινγκτον φοβούνται μήπως αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν διαταράξουν την διακίνηση του πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν, του διαύλου στην είσοδο του Περσικού Κόλπου που χωρίζει το Ιράν από τους άραβες γείτονές του και μέσω του οποίου διακινείται το ένα πέμπτο των παγκόσμιων παραδόσεων πετρελαίου, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Ριάντ διαβεβαίωσε την Τεχεράνη ότι δεν θα εμπλακεί σε τυχόν σύγκρουση ούτε θα επιτρέψει στις ΗΠΑ την χρησιμοποίηση του εναέριου χώρου της Σαουδικής Αραβίας για πλήγματα κατά του Ιράν.

Περιορίζεται η πιθανότητα ανάληψης στρατιωτικής δράσης

Οι μοναρχίες του Κόλπου φοβούνται ότι οι συνέπειες μίας κλιμάκωσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν θα είναι εις βάρος και της δικής τους ασφάλειας, σύμφωνα με τους New York Times.

Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν καθώς η αγορά αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ κατά του Ιράν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τώρα θέλουν εκλογές αργότερα

Μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη...

Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε στον τελικό των...

Ο τελικός του “άρχοντα των κρίκων” θα γίνει το...

Τώρα θέλουν εκλογές αργότερα

Μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη...

Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε στον τελικό των...

Ο τελικός του “άρχοντα των κρίκων” θα γίνει το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελλάδα-Κροατία: Οι συνήθεις αντίπαλοι και πάλι αντιμέτωποι στον τελικό του 3ου Socca Aegean Cup

Την ευκαιρία να υπερασπισθεί τον τίτλο που κατέκτησε στην...

Τροποποίηση λειτουργίας Κ.Ε.Π. Αγίου Νικολάου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει τους πολίτες ότι το...

Εξελίξεις στα έργα του ΒΟΑΚ στην «παράκαμψη Ηρακλείου»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό...