Κάτοικοι της Μόριας επιτέθηκαν σε γιατρούς που βοηθούν πρόσφυγες

Ημερομηνία:

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί – ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής – να πείσει τους κατοίκους και τους δημάρχους των νησιών του Αιγαίου για την ανάγκη να κατασκευαστούν κλειστά Κέντρα για τους πρόσφυγες, μία ακόμη σοκαριστική καταγγελία, αυτή τη φορά από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, έρχεται να μας θυμίσει ότι ομάδες ακραίων συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται το Προσφυγικό προκειμένου να βγάλουν στο προσκήνιο τα μισαλλόδοξα ένστικτά τους.

Το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με καταγγελίες, δύο εργαζόμενοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ενώ κατευθύνονταν στο σπίτι τους με ιδιωτικό αυτοκίνητο, προπηλακίστηκαν και δέχτηκαν απειλές από μια μικρή ομάδα κατοίκων που είχε κλείσει τον δρόμο.

Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»  ανέφεραν ότι δέχτηκαν επίθεση εξαιτίας της υποστήριξης που παρέχουν στους αιτούντες άσυλο που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας.

«Για δεύτερη φορά δεχόμαστε επίθεση»

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την ασφάλεια του προσωπικού μας, καθώς είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες που δεχόμαστε τέτοια επίθεση. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι βλέπουμε ένα περιβάλλον όλο και πιο εχθρικό απέναντι στους εργαζομένους των ανθρωπιστικών οργανώσεων, τους εθελοντές και τους αιτούντες άσυλο στο χωριό της Μόριας, υποκινούμενο από μια μικρή ομάδα κατοίκων» λέει ο Βασίλης Στραβαρίδης, Γενικός Διευθυντής του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Από την αρχή της λεγόμενης προσφυγικής κρίσης, οι κάτοικοι του νησιού έχουν δείξει την αλληλεγγύη τους στους αιτούντες άσυλο που φτάνουν στο νησί, όμως εδώ και πέντε χρόνια το ελληνικό κράτος και η ΕΕ έχουν αφήσει τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν μόνες τους τις συνέπειες ενός πολύ δυσλειτουργικού συστήματος.

«Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές για τα περιστατικά προπηλακισμού. Καταδικάζουμε κάθε είδους βίας εναντίον εργαζομένων ανθρωπιστικών οργανώσεων, ομάδων εθελοντών, αιτούντων άσυλο και κάθε άλλου ανθρώπου που ζει στο νησί και ζητάμε να ληφθούν δραστικά μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά».

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Πανελλαδικές 2025: Τελευταία μέρα εξετάσεων για τους...

Ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Πανελλαδικές 2025: Τελευταία μέρα εξετάσεων για τους...

Ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έναρξη της περιόδου δακοκτονίας έτους 2025 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Εν όψει της έναρξης περιόδου δακοκτονίας έτους 2025, από...

Χανιά:Επιμορφωτική ημερίδα «Χτίζοντας Κοινότητες Μάθησης-Μαθαίνοντας Μαζί Οι εκπαιδευτικοί σε δράση»

«Χτίζοντας Κοινότητες Μάθησης-Μαθαίνοντας Μαζί: Οι εκπαιδευτικοί σε δράση» Με ιδιαίτερη...

Ηράκλειο:Δήλωση της Μαρίας Καναβάκη για την απένταξη του ΠΣΚΗ

Για την απένταξη του ΠΣΚΗ η Δημοτική Παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ...