Κοροναϊός: Πράσινο φως για την 4η δόση – Ποιους αφορά

Ημερομηνία:

Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξεις την Πέμπτη 7 Απριλίου.

Πράσινο φως για την 4η δόση εμβολίου σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών άναψε η Επιτροπή Εμβολιασμού, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η τέταρτη δόση αναμένεται να γίνει σε άτομα μεγαλύτερα άνω των 70 ετών και σε άνω των 60 με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν περάσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες από την τρίτη δόση.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, την Πέμπτη 7 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών ενώ σταδιακά και ανά δεκαετίες θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τα άτομα ηλικίας 70-79 και 60-69.

Επιπλέον, όπως ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου εγκρίθηκε η χορήγησης της 4ης δόσης σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών σε ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου, τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της 3ης δόσης.

Αιτιολογώντας την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών η κ. Θεοδωρίδου επεσήμανε πως λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της παραλλαγής Ομικρον, της χαλάρωσης των μέτρων αλλά και της συμπεριφοράς των πολιτών παρατηρούμε αυξημένο αριθμό μολύνσεων ωστόσο οι νοσηλείες είναι ακόμα χαμηλές.

Αν και τα δεδομένα αποτελεσματικότητας είναι περιορισμένα, όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, ορισμένες χώρες αποφάσισαν τη χορήγηση τέταρτης δόσης με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer ή Moderna, σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός, ενώ όσοι έχουν νοσήσει με την τρίτη δόση δεν χρειάζεται0 να κάνουν τέταρτη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΝΔ 2019–2025: Η κωλοτούμπα Μητσοτάκη για πάταξη...

Η κυβίστηση Μητσοτάκη – Από το «επιτελικό κράτος», στο...

Φουντώνει η κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για το πράσινο...

«Η στάση και το 'παρών' του ΠΑΣΟΚ του κ....

ΝΔ 2019–2025: Η κωλοτούμπα Μητσοτάκη για πάταξη...

Η κυβίστηση Μητσοτάκη – Από το «επιτελικό κράτος», στο...

Φουντώνει η κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για το πράσινο...

«Η στάση και το 'παρών' του ΠΑΣΟΚ του κ....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΠΑΓΝΗ: Μεγάλες αντιδράσεις γιατί στη θέση του ΑΤΜ της Πειραιώς, μπήκε μηχάνημα άλλου παρόχου

Επιφέρει πρόσθετες χρεώσεις ακόμη και για στοιχειώδεις τραπεζικές συναλλαγές,...

Η Αθήνα θα συνεχίσει να μιλά με την Λιβύη – Η ΕΕ θα επιχειρήσει να επιστρέψει στη Λιβύη

Οι μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη δημιουργούν εκρηκτικό σκηνικό...

ΝΔ 2019–2025: Η κωλοτούμπα Μητσοτάκη για πάταξη διαφθοράς και πελατειακού κράτους

Η κυβίστηση Μητσοτάκη – Από το «επιτελικό κράτος», στο...

Ρέθυμνο:Ευχαριστήριο για τις εκδηλώσεις του Μουσείου Ελεύθερνας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 27 & 28...