Μαχαιριές στις Πατέλες: Στη φυλακή οι ενήλικες, σε πρόγραμμα οι 15χρονες

Ημερομηνία:

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν νωρίτερα σήμερα οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην αιματηρή επίθεση σε βάρος ενός 31χρονου –επίσης- αλλοδαπού, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στις Πατέλες Ηρακλείου.

Στον αντίποδα, οι δύο ανήλικες (ηλικίας μόλις 15 ετών) -οι οποίες επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση- αποφασίστηκε να μείνουν σε Δημόσια Δομή φιλοξενίας ανηλίκων στην πόλη του Ηρακλείου, καθώς και να παρακολουθούν ειδικό πρόγραμμα σε δημόσιο νοσοκομείο. Αμέσως μετά αφέθηκαν ελεύθερες.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου. Οι δύο ενήλικες πακιστανικής εθνικότητας, που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του 31χρονου Αφγανού, υποστήριξαν ότι ο τελευταίος μαχαιρώθηκε από το ένα από τα δύο κορίτσια και στην συνέχεια οι ανήλικες τους έδωσαν τα μαχαίρια.

Ας σημειωθεί ότι η μια 15χρονη κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η συνομήλική της για άμεση συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι κατά την απολογία της, η μια από τις δύο ανήλικες υποστήριξε ενώπιον των Αρχών, ότι ο ένας από τους κατηγορούμενους της ζήτησε μέσω κινητού να πει ότι η ίδια μαχαίρωσε τον 31χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη φέρεται να έδειξε στις Αρχές σχετικό μήνυμα που έλαβε στο κινητό της.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, εκτός του ερωτικού κινήτρου που φέρεται να «κρύβεται» πίσω από το αιματηρό συμβάν, φέρεται να υποβόσκει και εθνικό θέμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υπήρξε αντίδραση από τον 31χρονο, επειδή οι ανήλικες συναναστρέφονταν με άτομα πακιστανικής εθνικότητας.

Εξάλλου, ο 31χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και να του αφαιρεθεί το δεξί νεφρό του, παραμένει για νοσηλεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το επίμαχο συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης, στις Πατέλες Ηρακλείου, επί της οδού Ιτάνου, κοντά στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν έρθει η ώρα της δίκης, οι δύο ενήλικες θα δικαστούν από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ωστόσο, η υπόθεση αναμένεται να διαχωριστεί για τις δύο 15χρονες, οι οποίες, όπως ορίζει ο νόμος, θα δικαστούν από Δικαστήριο Ανηλίκων.https://www.neakriti.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Το ανθρώπινο πρόσωπο της...

Την Τετάρτη 7 Μαΐου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί...

Ηράκλειο:Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έκανε...

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, και ο Αντιπρόεδρος του...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Το ανθρώπινο πρόσωπο της...

Την Τετάρτη 7 Μαΐου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί...

Ηράκλειο:Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έκανε...

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, και ο Αντιπρόεδρος του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λευτέρης Αυγενάκης:Μία πρώτη νίκη για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις των ΒΙ.ΠΕ της χώρας μας

Τέλος στις καταχρηστικές πρακτικές διαχειριστών Μια ουσιαστική θεσμική παρέμβαση βάζει...

Χανιά:Εκδήλωση της ΚΟΒ Κισσάμου του ΚΚΕ για τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής.

Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Κισσάμου του ΚΚΕ οργανώνει την...

Άρθρο του Αργύρη Αργυριάδη : Ποιο είναι το νόημα της εργατικής πρωτομαγιάς σήμερα;

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου www.argiriadis.gr Πριν 139 χρόνια ξεκίνησαν όλα. Η 1η...