Μήνυμα Λευτέρη Αυγενάκη για την εκδήλωση μνήμης στο χωρίο Αβδελλά

Ημερομηνία:

Χθες, στον Αβδελλά πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τα τραγικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1943. Με αφορμή την πρόσφατη ένταξη του χωριού στα Μαρτυρικά Χωριά της χώρας, ο πρ Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε στην ακόλουθη ανάρτηση στο Χ, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα και συγχαίροντας τους διοργανωτές.

“Στο χωριό Αβδελλά του Νομού Ρεθύμνης δεν τιμούμε απλώς το παρελθόν· κρατούμε ζωντανή τη μνήμη εκείνων που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια.

Στον Γουρνόλακκο, τον Σεπτέμβριο του 1943, γράφτηκε μια σκληρή αλλά ηρωική σελίδα της κρητικής ιστορίας. Αθώοι εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα και, λίγες μέρες αργότερα, οι συγγενείς και συγχωριανοί που τους κήδεψαν με ιερέα και δάσκαλο, θυσιάστηκαν και εκείνοι. Μια θυσία που ξεπερνά τον θάνατο και μετατρέπεται σε αιώνιο μάθημα πίστης, θάρρους και ανθρωπιάς.

Η ένταξη του Αβδελλά στα Μαρτυρικά Χωριά της χώρας είναι μια πράξη δικαίωσης και αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας. Ένα ηχηρό μήνυμα της Πολιτείας ότι οι θυσίες δεν λησμονούνται και τιμώνται με τον σεβασμό που τους αξίζει.

Θερμά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδελλά, κα Μαρία Λαμπρινού, καθώς και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, για την αφοσίωση και την πρωτοβουλία τους. Συγχαρητήρια επίσης στην Περιφέρεια Κρήτης και στον Δήμο Μυλοποτάμου. Γιατί η μνήμη, όταν μένει ζωντανή, γίνεται δύναμη και ελπίδα για τις επόμενες γενιές.”

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καιρός: Έρχεται το πρώτο φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας...

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό αναμένεται από το Σάββατο 12...

Κρήτη: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη 10...

Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κρήτη,...

Καιρός: Έρχεται το πρώτο φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας...

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό αναμένεται από το Σάββατο 12...

Κρήτη: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη 10...

Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κρήτη,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απάτη “μαμούθ” 40 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου “εντόπισε” η Αρχή για το Ξέπλυμα

Σαράντα έξι άτομα μέσω εταιριών έλαβαν βεβαίωση επιστροφής ύψους...

Γιώργος Μαζωνάκης: Πώς γράφτηκε το τέλος

Και έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, πριν...

Καιρός: Έρχεται το πρώτο φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό αναμένεται από το Σάββατο 12...

Κρήτη: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου – Στην κατηγορία 3 όλο το νησί

Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κρήτη,...