Νέο ρεκόρ για το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Νέο ρεκόρ φαίνεται ότι «έπιασε» το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» καθώς και τον Μάρτιο η επιβατική κίνηση έφτασε στα… ύψη καθώς διακινήθηκαν πάνω από 120.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας για τον Μάρτιο του 2019 η συνολική επιβατική κίνηση (εσωτερικού και εξωτερικού) κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 6,2% και διακινήθηκαν πανελλαδικά 2,6 εκατ. επιβάτες.

Αναλυτικότερα, στα ελληνικά αεροδρόμια διακινήθηκαν 2.565.900 επιβάτες, η άνοδος έφτασε μεσοσταθμικά το 6,2%. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 23.807 παρουσιάζοντας αύξηση 3,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 23.019 πτήσεις.

Σε ποια αεροδρόμια καταγράφηκε η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση

Ενδεικτικά τα αεροδρόμια Αθηνών (1.639.607 επιβάτες), Θεσσαλονίκης (437.446 επιβάτες), Ηρακλείου (124.799 επιβάτες), Σαντορίνης (56.851 επιβάτες) και Χανίων (54.597επιβάτες) σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ παρουσίασαν τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για το μήνα Φεβρουάριο.

Αύξηση 9% για το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ τρίμηνο του 2019 προκύπτει σημαντική άνοδος διακινούμενων επιβατών.

Ειδικότερα ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το α΄ τρίμηνο του 2019 έφθασε τα 6.803.364 παρουσιάζοντας αύξηση 9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 όπου είχαν διακινηθεί 6.244.445 επιβάτες.

Συγκεκριμένα οι διακινούμενοι επιβάτες είναι αυτό το τρίμηνο περισσότεροι κατά 558.919 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 66.793 (από τις οποίες 38.936 εσωτερικού και 27.857 εξωτερικού) παρουσιάζοντας άνοδο 8,4 %, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 61.636 πτήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...