Νίκος Ηγουμενίδης: Η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους επιδείνωσε τη θέση των ΑμεΑ

Ημερομηνία:

Σύντομο χαιρετισμό για τα ΑμεΑ και για την προσβασιμότητα στη μουσειακή εκπαίδευση απηύθυνε σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. Κατά τη διάρκεια ημερίδας και με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία ο βουλευτής τόνισε ότι «η σημερινή μέρα, η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, είναι η υπενθύμιση ότι πρέπει να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και συμπεριληπτική για όλους και όλες. Η σημερινή μέρα, όπως όμως και κάθε ημέρα, οφείλει να μας κινητοποιεί όλους στην κατεύθυνση της οριστικής εξάλειψης του αποκλεισμού και των διακρίσεων».

Για το ίδιο θέμα και τη στάση της σημερινής Κυβέρνησης προσέθεσε ότι «είναι γεγονός ότι η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους, όξυνε ακόμα περισσότερο υπαρκτά προβλήματα και επιδείνωσε τη θέση για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού και για τα ΑμεΑ», καθώς και ότι «είναι ανάγκη να ενταχθούν οι ανάπηροι συμπολίτες μας σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής καθώς και να κάνουμε τις πόλεις μας ακόμη πιο φιλόξενες και πιο προσβάσιμες.

Ειδικά για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ο βουλευτής συνεχάρη τους υπεύθυνους του Μουσείου και την Περιφέρεια Κρήτης για την πρωτοβουλία να διοργανωθεί μια ημερίδα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ τονίζοντας ότι «το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα δράσεων και υπηρεσιών που αίρουν αυτούς τους αποκλεισμούς, και μάλιστα στην καρδιά της πλέον τουριστικής πόλης της χώρας. Γι’ αυτό και απαιτείται να στηριχθεί και με το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό.»

Όπως σημείωσε ο Νίκος Ηγουμενίδης, «αυτό που συμβαίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο πρέπει να γίνει ο κανόνας. Δεν μπορεί ακόμη να έχουμε χώρους απροσπέλαστους, ακόμη και σε Μουσεία νεοανεγερθέντα, και έλλειψη ακόμη και στοιχειωδών παροχών, σε μια κοινωνία, που δε φαίνεται να έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες όλων των πολιτών της».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εγκρίθηκε ο Ισολογισμός 2024 Δήμου Ηρακλείου από...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Δημιουργούμε προϋποθέσεις για καλύτερη οικονομική απόδοση σε...

Ηράκλειο:Σύμβαση 5ους Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης υπέγραψε η...

Στην υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση 5ετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου...

Εγκρίθηκε ο Ισολογισμός 2024 Δήμου Ηρακλείου από...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Δημιουργούμε προϋποθέσεις για καλύτερη οικονομική απόδοση σε...

Ηράκλειο:Σύμβαση 5ους Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης υπέγραψε η...

Στην υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση 5ετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εγκρίθηκε ο Ισολογισμός 2024 Δήμου Ηρακλείου από το Δημοτικό Συμβούλιο

Αλέξης Καλοκαιρινός: Δημιουργούμε προϋποθέσεις για καλύτερη οικονομική απόδοση σε...

Δήμος Χανίων:Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Γεωργιακάκη στα Λενταριανά

Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής των πεζοδρομίων στον...

Χανιά:Εορτασμός της Επετείου Εθνικής Αντίστασης

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση...