Ο Κορμπεράν που ήταν και πρώτη επιλογή αναλαμβάνει προπονητής του Ολυμπιακού

Ο Κορμπεράν αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό, με απόφαση του προέδρου του Βαγγέλη Μαρινάκη. Όλα δείχνουν ότι η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα (1/8).

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού γνωρίζει καλά τον προπονητή που επέλεξε. Γνωρίζει τον τρόπο που χτίζει τις ομάδες του, είδε πώς παραλίγο να του στερήσει την άνοδο με την ομάδα-θαύμα που έφτιαξε στη Χάντερσφιλντ. Είδε το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Ενημερώθηκε για τη φιλοσοφία του, την ποδοσφαιρική κοσμοθεωρία του, τις προπονητικές του καταβολές.

Αν μη τι άλλο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δείξει πως έχει την ικανότητα να διακρίνει το ταλέντο σε έναν προπονητή. Και αυτό είδε στον 39χρονο Ισπανό. Έναν καταρτισμένο, διψασμένο, αποφασισμένο, νέο σε ηλικία προπονητή, που έχει την επιθετική νοοτροπία που ταιριάζει στη μενταλιτέ του Ολυμπιακού. Για αυτό τον προσλαμβάνει.

Από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να μη συνεχιστεί η συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είχε στο μυαλό του τον Κορμπεράν. Αλλά κυρίως, είχε στο μυαλό του τη βελτίωση της εικόνας του Ολυμπιακού. Τη βελτίωση του ποδοσφαίρου που παίζει ο Ολυμπιακός. Διότι η εικόνα, η ποιότητα και το βάθος που έχει ο Ολυμπιακός, δεν αντικατοπτρίζονται σε αυτό που παίζει τους τελευταίους μήνες. Και αυτό πρέπει να αλλάξει. Επιλέχθηκε, λοιπόν, ένας προπονητής που γαλουχήθηκε και μυήθηκε στην ποδοσφαιρική ευφυία του Μαρσέλο Μπιέλσα. Ενας προπονητής που ο ίδιος ο Πεπ Γκουαρδιόλα φρόντισε να προμοτάρει, ως ένα από τα νέα, λαμπρά ποδοσφαιρικά μυαλά της Ισπανίας.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Κορμπεράν ήταν υποψήφιος για αρκετούς πάγκους ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ. Όχι τυχαία. Η δουλειά του δύο χρόνια στη Χάντερσφιλντ τον καταξίωσε στην Αγγλία, έφτιαξε το όνομά του. Ηδη στο Νησί θεωρούν ότι εάν αποχωρήσει ο Τζέσι Μαρς από τη Λιντς, αυτός θα είναι ο επικρατέστερος! Θα ήταν, γιατί τον πρόλαβε ο Ολυμπιακός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.