Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υποδέχεται το 2022 και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Ημερομηνία:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υποδέχεται το 2022, χρονιά αναβίωσης του… ονείρου που έγινε πραγματικότητα.

Ο κ. Αυγενάκης -ανάμεσα σε άλλα- τονίζει την σπουδαία σημασία που έχει γενικά για το αθλητικό κίνημα αλλά ειδικότερα για την ποδηλασία η αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας οριοθετώντας τους υψηλούς στόχους της διοργάνωσης και δεσμεύεται για τη διαρκή αναβάθμισή της.

Αναλυτικά το μήνυμα του Υφυπουργού Αθλητισμού για τον Διεθνή Ποδηλατικό γύρο.

«Φίλες και Φίλοι,

Το 2022 ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας επιστρέφει έπειτα από 10 χρόνια, αναβαθμισμένος και σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Πρόκειται για έναν ακόμα σημαντικό στόχο αθλητικής εξωστρέφειας και ανάπτυξης της χώρας μας που οραματιστήκαμε και υλοποιούμε.

Συστήσαμε την Cycling Greece, τον φορέα που θα διοργανώσει τον Διεθνή Γύρο της Ελλάδας και θα μεριμνήσει, μαζί με τους τοπικούς φορείς των δεκάδων πόλεων, τις οποίες θα διασχίσουν οι συναρπαστικές διαδρομές του Γύρου, για μια άρτια διοργάνωση.

Η χώρα μας θα βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας ποδηλασίας για μία εβδομάδα, από τις 26 Απριλίου, με τη λαμπρή παρουσίαση των σπουδαίων ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης και με την εκκίνηση την επόμενη ημέρα.

Πέντε ετάπ με παγκοσμίου φήμης αθλητές και ομάδες θα διατρέξουν την Ελλάδα από την Κρήτη ως την Ήπειρο, τερματίζοντας στα Ιωάννινα την Πρωτομαγιά, στέλνοντας σε όλο τον κόσμο εικόνα από Ελλάδα.

Εικόνα γεμάτη από το μπλε του ουρανού και το λαμπερό φως του ήλιου μας.

Οι ομορφιές του τόπου μας, η μεγάλη του πολιτιστική κληρονομιά και το μεράκι των Ελλήνων σε κάθε τι που αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν, εγγυώνται την επιτυχία της νέας αυτής πρόκλησης για όλους μας.

Καλωσορίζουμε το 2022 και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο, δεσμευόμενοι πως θα εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο, ανεβαίνοντας στην κλίμακα των παγκόσμιων ποδηλατικών διοργανώσεων και μαζί του, η Ελλάδα μας, εκεί που μπορεί και ανήκει, στην κορυφή.

Καλωσορίζουμε το 2022 και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο με το μήνυμα και της ανάγκης να ενταχθεί το ποδήλατο στην καθημερινότητα του καθενός μας. Με ασφάλεια, και οικολογική προσέγγιση που επιτάσσουν οι ολοένα και επιδεινούμενες συνθήκες της κλιματικής κρίσης, ιδιαίτερα στις πόλεις.

Δύσκολο πετάλι, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε γερή ομάδα.

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία. Καλή χρονιά».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ισχυρά χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ –...

Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν -...

Μέση Ανατολή: Επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Ιράν και...

Νύχτα ανταλλαγής επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν - Κίνδυνος...

Ισχυρά χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ –...

Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν -...

Μέση Ανατολή: Επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Ιράν και...

Νύχτα ανταλλαγής επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν - Κίνδυνος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κίνδυνος Πυρκαγιάς πολύ υψηλός Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 στην Π.Ε. Λασιθίου και Π.Ε. Ηρακλείου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Ιράν ή Ισραήλ: Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ποιό είναι το κράτος-παρίας

Τα δύο μέτρα και σταθμά των πολιτισμένων Ευρωπαίων έθεσαν...

Ενέργεια: Το πόκερ στη Μέση Ανατολή – Τα σενάρια για τις τιμές

Η κλιμάκωση του πολέμου Ιράν – Ισραήλ αλλάζει τα...

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του Ιουλίου

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...