Σολομός με λεμόνι και πορτοκάλι

Ημερομηνία:

Υλικά για 4 μερίδες

4 χοντρές φέτες σολομού (800 γρ.)

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές λεμόνι

Χυμό από 1 πορτοκάλι

Φέτες πορτοκαλιού

Φέτες λεμονιού

6 κουταλιές λικέρ λιμοντσέλο

Φρέσκια ρίγανη

Αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις φέτες σολομού. Φτιάχνετε μαρινάδα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζετε τις φέτες του σολομού στη μαρινάδα και τις γυρίζετε, ώστε τα υγρά της μαρινάδας να έρθουν σε επαφή με όλες τις πλευρές τους. Σκεπάζετε τις φέτες και τις βάζετε στο ψυγείο για 3-6 ώρες. Στη συνέχεια, στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο, στραγγίζετε τις φέτες και τις τοποθετείτε στο ταψί. Βάζετε πάνω από τον σολομό φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 15-20΄.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αδυνάτισμα: Ποια είναι η χειρότερη στιγμή για...

Είναι φυσικό να αποφεύγουμε να τρώμε αργά το βράδυ...

Ελληνική η καλύτερη πατάτα του κόσμου –...

Δύο ελληνικές πατάτες κατάφεραν να «σκαρφαλώσουν» στην κορυφή με...

Αδυνάτισμα: Ποια είναι η χειρότερη στιγμή για...

Είναι φυσικό να αποφεύγουμε να τρώμε αργά το βράδυ...

Ελληνική η καλύτερη πατάτα του κόσμου –...

Δύο ελληνικές πατάτες κατάφεραν να «σκαρφαλώσουν» στην κορυφή με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυξημένος ο ρόλος της τεχνολογίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών

ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ DRONES ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ...

Στον «αέρα» και τα πολυδιαφημισμένα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

“Έξι μήνες τώρα, δεν έχουμε εισπράξει ούτε ένα ευρώ”...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Το ανθρώπινο πρόσωπο της Αρχαϊκής και Κλασικής Κρήτης»

Την Τετάρτη 7 Μαΐου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί...