Σολομός με λεμόνι και πορτοκάλι

Ημερομηνία:

Υλικά για 4 μερίδες

4 χοντρές φέτες σολομού (800 γρ.)

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές λεμόνι

Χυμό από 1 πορτοκάλι

Φέτες πορτοκαλιού

Φέτες λεμονιού

6 κουταλιές λικέρ λιμοντσέλο

Φρέσκια ρίγανη

Αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις φέτες σολομού. Φτιάχνετε μαρινάδα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζετε τις φέτες του σολομού στη μαρινάδα και τις γυρίζετε, ώστε τα υγρά της μαρινάδας να έρθουν σε επαφή με όλες τις πλευρές τους. Σκεπάζετε τις φέτες και τις βάζετε στο ψυγείο για 3-6 ώρες. Στη συνέχεια, στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο, στραγγίζετε τις φέτες και τις τοποθετείτε στο ταψί. Βάζετε πάνω από τον σολομό φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 15-20΄.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο καφές βοηθά την καρδιά να… κρατά...

Νέα κλινική δοκιμή δείχνει ότι η καθημερινή κατανάλωση καφέ...

Η βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής...

Το σώμα παράγει βιταμίνη D από την έκθεση στο...

Ο καφές βοηθά την καρδιά να… κρατά...

Νέα κλινική δοκιμή δείχνει ότι η καθημερινή κατανάλωση καφέ...

Η βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής...

Το σώμα παράγει βιταμίνη D από την έκθεση στο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο Χριστούγεννα 2025: Με αθόρυβα πυροτεχνήματα και Νίκο Πορτοκάλογλου η έναρξη

Τι θα γίνει στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και...

Ρέθυμνο: Μουσικοποιητική παράσταση αφιερωμένη στον Μανόλη Αναγνωστάκη

«Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις. Να μην...

Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στην Ελλάδα – Η ανάρτησή του μετά την ενεργειακή συμφωνία

Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στην Ελλάδα – Η ανάρτησή...