Στα Χανιά το 3ο Συνέδριο EURECA-PRO Υπεύθυνης Κατανάλωσης και Παραγωγής

Ημερομηνία:

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, μέλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου European University on Responsible Consumption and Production (EURECA-PRO), διοργανώνει για πρώτη φορά στην πόλη των Χανίων το 3ο Συνέδριο EURECA-PRO για την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή από 26 έως 29 Σεπτεμβρίου 2023.
Το Συνέδριο πρόκειται να φιλοξενήσει στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και στο «Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)» περισσότερους από 200 ακαδημαϊκούς, ερευνητές, επιστήμονες, επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι ασχολούνται με το αντικείμενο της Υπεύθυνης Κατανάλωσης και Παραγωγής.
Οι 98 εργασίες και τα 41 posters που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο θα καλύψουν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
● Κυκλική Οικονομία
● Ενέργεια και Περιβάλλον
● Βιώσιμα Υλικά με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα
● Πληροφορική και Τεχνητή Νοημοσύνη για Βιώσιμη Βιομηχανία
● Καλλιεργώντας την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή στην πράξη
● Έξυπνες και Εύρωστες Κοινωνίες
● Βιωσιμότητα στον τομέα της Υγείας
● Εκπαίδευση για ένα Βιώσιμο Μέλλον
Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει και τρεις προσκεκλημένες ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες:
● την Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αντωνία Τριχοπούλου με θέμα “From Mediterranean to Planeterranian diet: nutritional diversity, health and sustainability”
● τον Ομότιμο Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Μάρκο Παπαγεωργίου με θέμα “Road Traffic Control: Past, Present and Future”
● τον Καθηγητή του Technical University Bergakademie Freiberg (Γερμανία) Carsten Drebenstedt με θέμα “From coal to climate neutral energy supply – easy to do or a complex multi stakeholder issue?”
Το Συνέδριο στοχεύει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για κορυφαίους ερευνητές στον συγκεκριμένο τομέα και να εμπλουτίσει τη συζήτηση για τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις και καινοτόμες λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη την τεχνολογική, ανθρωπιστική, οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση της Υπεύθυνης Κατανάλωσης και Παραγωγής για την επίτευξη του Στόχου 12 της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://conference.eurecapro.eu/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά :Εεπετειακή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης...

ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΑΚΚΩΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ Κυριακή, 15...

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, 22-28 Ιουνίου 2026:...

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, 22-28 Ιουνίου 2026: «Ανοιχτές σελίδες,...

Χανιά :Εεπετειακή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης...

ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΑΚΚΩΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ Κυριακή, 15...

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, 22-28 Ιουνίου 2026:...

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, 22-28 Ιουνίου 2026: «Ανοιχτές σελίδες,...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λίγες νεφώσεις και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στην Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, αναμένονται...

«Γη-θερμοκήπιο»: Επιστήμονες προειδοποιούν ότι πλησιάζουμε το «σημείο χωρίς επιστροφή»

Η συνεχιζόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε να πυροδοτήσει...

Κρητικά ελαιόλαδα: Τα βραβεία δεν «εξαργυρώνονται» στην αγορά

Το παράδοξο του κρητικού ελαιολάδου που κατακτά τους διεθνείς...