Τα πρώτα λόγια του δράστη – Γιατί πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο;

Τι είπε για την πράξη του ο 71χρονος λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα, που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Τα πρώτα λόγια του δράστη – Γιατί πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο;

Την ώρα που η Σλοβακία και όλος ο κόσμος έχει σοκαριστεί από την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, έδωσε μία πρώτη εξήγηση για την πράξη του.

Ο 71χρονος Σλοβάκος λογοτέχνης, ονόματι Γιουράι Τσιντούλα (Juraj Cintula), είναι ο άνδρας που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας και, όπως αναφέρεται, δήλωσε κατά την πρώτη ανάκριση στην οποία υπεβλήθηκε από τις σλοβακικές αρχές ότι πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο επειδή «διαφωνούσε με την πολιτική της κυβέρνησής του».

 

«Μεταξύ ζωής και θανάτου» ο Ρόμπερτ Φίτσο

Εν τω μεταξύ, ο 71χρονος πρωθυπουργός της Σλοβακίας βρίσκεται «μεταξύ ζωής και θανάτου», όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά το πρωθυπουργικό γραφείο της χώρας.

Στην επίσημη σελίδα του πρωθυπουργού της Σλοβακίας αναφέρεται ότι ο Φίτσο δέχθηκε «πολλές σφαίρες» από έναν άνδρα σήμερα (15/5) το μεσημέρι, την ώρα που έβγαινε από ένα κτίριο έπειτα από συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης δείχνει τον πανικό που επικράτησε. Στο οπτικοακουστικό υλικό ακούγονται πέντε πυροβολισμοί.

 

«Δεν έχω ιδέα τι σκοπό είχε ο πατέρας μου» λέει ο γιος του δράστη

Το ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης Aktuality.sk ανέφερε ότι ο δράστης είναι ένας 71χρονος άνδρας και προσέθεσε πως ο γιος του είπε ότι ο πατέρας του είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Το Aktuality.sk δεν κατονόμασε κανέναν από τους δύο άνδρες.

«Δεν έχω ιδέα τι σκοπό είχε ο πατέρας μου, τι σχεδίαζε, τι συνέβη», δήλωσε ο γιος του δράστη, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός TA3 μετέδωσε ότι έπεσαν τέσσερις πυροβολισμοί και ο πρωθυπουργός χτυπήθηκε στην κοιλιακή χώρα. Άλλα ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Ρόμπερτ Φίτσο δέχθηκε τρεις σφαίρες, μια κοιλιακή χώρα και δύο στα χέρια του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.