΄΄Το Θέατρο στο Ρέθυμνο τον 20ο αιώνα΄΄: Σε ειδική τιμή το νέο βιβλίο γι’ αυτό το Σάββατο!

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Δευτέρα η παρουσίαση του νέου δίτομου βιβλίου Το Θέατρο στο Ρέθυμνο τον 20ό αιώνα, από τη διδακτόρισσα του Πανεπιστημίου Κρήτης, θεατρολόγο, Άννα Τζανιδάκη στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα πολύχρονο πόνημα, αποτέλεσμα της διδακτορικής της διατριβής που μέσα σε 1.000 ευανάγνωστες σελίδες αναλύεται η θεατρική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στην πόλη μας από το 1900 έως το 2000.
Αυτό το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρες 18:00 έως 20:00 μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο σε ειδική τιμή για τους δύο τόμους από την αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου, όπου θα βρίσκεται και η Άννα Τζανιδάκη για να τα υπογράψει.
Για πρώτη φορά, το Ρέθυμνο αποκτά τη δική του θεατρική ιστορική καταγραφή που αποτυπώνεται σε αυτή την πολύτιμη έκδοση: ένα ταξίδι στον χρόνο από τους πρώτους θιάσους που δημιουργήθηκαν, τις ερασιτεχνικές σκηνές, τους θεατρικούς χώρους, μέχρι την ύπαρξη επαγγελματιών ηθοποιών στο Ρέθυμνο, τις επισκέψεις ελληνικών και ξένων επαγγελματικών θιάσων και τις ομάδες που εξακολουθούν να παραμένουν ενεργές μέχρι και σήμερα, όπως τα Boudalia και τον Θεατρικό Περίπλου.
Τη Δρ. Άννα Τζανιδάκη προλόγισε στην παρουσίαση ο Επίκουρος Καθηγητής Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μανώλης Σειραγάκης, ενώ οι θεατές παρακολούθησαν ένα βίντεο ειδικά φτιαγμένο για τη βραδιά. το οποίο έκανε μια αναδρομή στη θεατρική δραστηριότητα του Ρεθύμνου για ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα με σπάνια ντοκουμέντα από συνεντεύξεις, αλλά και υλικό από την πρώτη έναρξη του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου. Το βίντεο πλαισιώθηκε από σύντομες αναπαραστάσεις σημαντικών στοιχείων του θεάτρου στο Ρέθυμνο με την συμμετοχή του Θωμά Καντιφέ, της Μαρίας Καντιφέ, μελών του Θεατρικού Περίπλου και τους μουσικούς Θανάση Παπαθανασίου και Λευτέρη Τζαγκαράκη.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όσοι δεν κατάφεραν να παραστούν στην εκδήλωση, μπορούν να αποκτήσουν τα δικά τους αντίτυπα σε ειδική τιμή αυτό το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου από τις 18:00 έως τις 20:00 στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου (Αγ. Φραγκίσκου 2, είσοδος πλ. Μικρασιατών), να συζητήσουν με την συγγραφέα και να υπογράψει προσωπικά τα βιβλία τους!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος θα λαμπρύνει...

Ο δις Ολυμπιονίκης της Ενόργανης Γυμναστικής, πρωταθλητής κόσμου και...

Ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετέχει στην αξιοποίηση ...

Ο Δήμος Ρεθύμνης συνεχίζοντας να λαμβάνει πρωτοβουλίες για την...

Δήμος Ρεθύμνης:Ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος θα λαμπρύνει...

Ο δις Ολυμπιονίκης της Ενόργανης Γυμναστικής, πρωταθλητής κόσμου και...

Ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετέχει στην αξιοποίηση ...

Ο Δήμος Ρεθύμνης συνεχίζοντας να λαμβάνει πρωτοβουλίες για την...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ολοκληρώθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία, στο Δήμο Πλατανιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε ...

«Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Νίκο Καζαντζάκη: από το χθες στο σήμερα»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη εμπνευσμένο από τη...

Στρατηγική προώθηση της Κρήτης σε επαγγελματίες του τουρισμού στην Αυστρία

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρεια Κρήτης στην...

Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τον εξηλεκτρισμό του Ηρακλείου

Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τον εξηλεκτρισμό του Ηρακλείου,...