Βλάσσης Μπονάτσος – Μας ξάφνιασε και δυστυχώς δεν βγήκε ποτέ να φωνάξει «Άλλα κόλπα»

Βλάσσης Μπονάτσος – Μας ξάφνιασε και δυστυχώς δεν βγήκε ποτέ να φωνάξει «Άλλα κόλπα»

Ήταν 14 Οκτωβρίου του 2004 όταν έφυγε από τη ζωή ο Βλάσσης Μπονάτσος σε ηλικία 55 ετών.

Αποφρακτική, οιδηματώδη λαρυγγίτιδα έλεγε το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν και όπως μάθαμε αργότερα ο αγαπημένος καλλιτέχνης έπασχε από κληρονομικό αγγειοοίδημα.

Όλα αυτά βέβαια λίγη σημασία είχαν τότε. Το σοκ ήταν τόσο μεγάλο για το κοινό αλλά και την οικογένεια του και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έτσι ξαφνικά έφυγε από κοντά μας ο αιώνιος έφηβος.

Ο Βλάσσης Μπονάτσος μπορούσε να κάνει χίλια πράγματα και να τα κάνει όλα καλά. Να είναι Τσε Γκεβάρα δίπλα στην Αλίκη, να είναι ο δικός μας Βλάσσης στους Απαράδεκτους που φλερτάρει και κάνει το πιο ωραίο «μμμμμ» της ελληνικής τηλεόρασης, να παρουσιάζει «Κόντρες» και «Άλλα κόλπα» και κάνει τις πιο απίθανες φάρσες. Μα πάνω από όλα ο Βλάσσης Μπονάτσος ήταν αυτό που αγαπούσε και εκείνος περισσότερο. Ένα αθεράπευτος ροκάς.

Ένα παιδί που ξεκίνησε από την εφηβεία του να φτιάχνει συγκροτήματα, να σκαρώνει μελωδίες, να συγκινεί με τη φωνή του, να λέει τόσο σπαρακτικά αυτό το «Γαρύφαλλε» που ακόμα δυσκολεύομαι να ακούσω αν και πέρασαν 17 χρόνια από εκείνη την δύσκολη μέρα.

Πάντα «απαράδεκτος»

Αξέχαστες οι ατάκες του στους Απαράδεκτους με την Δήμητρα Παπαδοπούλου να γράφει το βασικό σενάριο αλλά εκείνον να προσθέτει στοιχεία του χαρακτήρα του. «Ρε παιδιά δεν αφήνετε τις αηδίες τώρα να πάμε να φάμε κανένα κοτόπουλο στη Βάρη;» έλεγε σε ένα από τα πιο αγαπημένα επεισόδια και είμαι σίγουρη ότι έτσι θα ήθελε να αντιμετωπίσουμε και το φευγιό του.

Με απλότητα και χιούμορ. Θα έλεγε σίγουρα «Σκάσε» με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο που έλεγε στον Μπέζο σε όποιον αποφάσισε να κλάψει αλλά δεν θα έπιανε αυτή τη φόρα.

«Γουρούνι»

Αξέχαστες και οι φάρσες του με την Μαλβίνα Κάραλη να τον στολίζει με δεκάδες… γαλλικά αλλά και σφαλιάρες όταν έβαλε αστυνομικούς να τη σταματήσουν από το νυχτερινό μαγαζί όπου εμφανιζόταν. Σε έξαλλη κατάσταση η Μαλβίνα άρχισε να χτυπάει τα όργανα της τάξης και ο Βλάσσης Μπονάτσος χρειάστηκε να τρέξει φωνάζοντας «Άλλα κόλπα» μήπως και την ηρεμήσει. «Γουρούνι» αναφώνησε η ίδια.

Στην ίδια κατάσταση προσπαθώντας να κρατήσει την ψυχραιμία του ο Λευτέρης Πανταζής είδε το αυτοκίνητό του να καταστρέφεται για τις ανάγκες ενός γυρίσματος. Μαζί με τον Ηλία Ψινάκη προσπάθησαν να σταματήσουν έναν νεαρό που έκανε γκράφιτι πάνω στο πανάκριβο αυτοκίνητό του.

Μεγάλος γόης, πιστός φίλος, τρομερός σοούμαν, μια σχολή μόνος του. Αυτός ήταν ο Βλάσσης Μπονάτσος.

Και όσο και να περιμέναμε να ακούσουμε ένα «Άλλα κόλπα» και να τον δούμε να ξεκαρδίζεται με την φάρσα που μας έκανε εκείνη την μέρα δεν φάνηκε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.