Ξανά στη Βουλή το θέμα της σίτισης φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος από τον Νίκο Ηγουμενίδη

Ημερομηνία:

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε εκ νέου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης για το ζήτημα που έχει ήδη θέσει στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την αποζημίωση της σίτισης φοιτητών στη φοιτητική λέσχη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος – ερώτημα που από τον Μάιο μέχρι και σήμερα παραμένει ακόμη αναπάντητο.

Όπως τονίζει στην ερώτηση ο βουλευτής, οι πίνακες με τα ονόματα των δικαιούχων φοιτητών για δωρεάν σίτιση φέτος καθυστέρησαν αρκετούς μήνες για να εκδοθούν: Αντί για τον Νοέμβριο του 2021, ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση μηνών τον Μάρτιο του 2022. Ωστόσο, σε όλο αυτό το διάστημα, οι φοιτητές, ενώ δικαιούνταν δωρεάν σίτιση αναγκάζονταν να πληρώσουν από τη τσέπη τους, ενώ στις ενστάσεις τους να καταβληθούν εκ των υστέρων τα έξοδα σίτισης που χωρίς δική τους ευθύνη είχαν επί μήνες καταβάλλει, τούς απαντάται πως δεν προβλέπεται μηχανισμός αποζημίωσής για όσο διάστημα πλήρωναν οι ίδιοι για τη σίτισή τους.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει ότι η όποια καθυστέρηση της απάντησης εγείρει πλέον έντονα ερωτηματικά σχετικά με την χρηστή διαχείριση της σίτισης στο εν λόγω Πανεπιστήμιο, ενώ επίσης μεταφέρει τις καταγγελίες που έχουν γίνει σύμφωνα με τις οποίες από τον Μάρτιο του 2022, που άρχισαν επιτέλους οι δικαιούχοι φοιτητές να σιτίζονται δωρεάν, έπεσε ραγδαία η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού.

Για όλα τα παραπάνω ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του Νομού Ηρακλείου ζητάει την άμεση απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μια ακόμη προανακριτική – παρωδία απλώς θα...

Η κυβέρνηση θα πρέπει αναλογιστεί ότι το διακύβευμα είναι...

«Για τη μαμά Ρωσία» – Τι είπε...

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν όλες οι επικοινωνίες του...

Μια ακόμη προανακριτική – παρωδία απλώς θα...

Η κυβέρνηση θα πρέπει αναλογιστεί ότι το διακύβευμα είναι...

«Για τη μαμά Ρωσία» – Τι είπε...

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν όλες οι επικοινωνίες του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Καρύδια στο πρωινό: Το “μυστικό όπλο” για καλύτερη μνήμη και υγεία εγκεφάλου

Η σημασία ενός υγιεινού πρωινού για την ενεργοποίηση του...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...