Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η «μάχη» για τη Συμφωνία των Πρεσπών [Live]

Στις 10 το πρωί ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση για το σχέδιο νόμου που αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η «μάχη» για τη Συμφωνία των Πρεσπών [Live] . Στις 10 το πρωί ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση για το σχέδιο νόμου που αφορά ….

Εν μέσω ακραίας πόλωσης μεταξύ κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, εισήχθη στις 10 το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έχει εισηγηθεί οι συνεδριάσεις να γίνουν Τετάρτη και Πέμπτη, να ξεκινούν στις 10 το πρωί και να διαρκούν όσο χρειαστεί, ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες. Ως εκ τούτου, ο προγραμματισμός είναι να διεξαχθεί η ψηφοφορία το βράδυ της Πέμπτης.

Πάντως, το ενδιαφέρον στρέφεται και στο αν η ΝΔ θα καταθέσει τελικά πρόταση δυσπιστίας με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών κάτι που αναμένεται να διαφανεί τις επόμενες ώρες.

Αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας επανέφερε σαν απαραίτητο στοιχείο για τη διαδικασία – όπως είπε – να προσκομιστεί στη Βουλή το Σύνταγμα των Σκοπίων όπως θα είναι μετά την ενσωμάτωση της παρούσας τροποποίησης.

Τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική η συμφωνία των Πρεσπών. Κάλεσε μάλιστα τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, να απαντήσει αν επιμένει ότι ο κάθε λαός έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Διότι αν επιμένει, όπως είπε, τότε δεν υπάρχει λόγος η Βουλή να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αθανάσιος Παφίλης από του ΚΚΕ, είπε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν «σπέρματα αλυτρωτισμού στη Συμφωνία». Επανέλαβε δε ότι η Συμφωνία υπαγορεύτηκε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για την προώθηση των σχεδίων τους στην μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων, σχέδια που -όπως υποστήριξε- περιλαμβάνουν ακόμη και την αλλαγή συνόρων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.