Βατόπουλος – Έχουμε περισσότερους θανάτους από Γαλλία και Ιταλία – Ποιο είναι το στοίχημα του χειμώνα

Ημερομηνία:

«Στη χώρα μας με 60% εμβολιασμένων έχουμε μ.ο. 17 νεκρούς. Τα στοιχεία δείχνουν πόσο μας προστατεύει το εμβόλιο», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Γραβάνης
Σε αναμονή των αποτελεσμάτων των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκονται οι επιστήμονες, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

«Θα δούμε αν θα αποδώσουν τα μέτρα», είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε ότι στην Ελλάδα, έχουμε λιγότερους θανάτους από το δεύτερο και τρίτο κύμα, αλλά «έχουμε περισσότερους θανάτους από Γαλλία και Ιταλία που δείχνει τάση επιδείνωσης τις επόμενες εβδομάδες. Στα 5 εκατ εμβολιασμούς έχουμε ελάχιστες παρενέργειες αλλά πολλούς νεκρούς», σημείωσε, μιλώντας στο Open.

«Εμένα με ανησυχεί η παγκόσμια κατάσταση. Η Αφρική είναι εμβολιασμένη στο 30%. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα ανισοκατανομής». Σε ερώτηση πως θα είναι ο φετινός χειμώνας τόνισε: «Αυτό είναι το στοίχημα. (…) Δεν θέλουμε να έχουμε πάλι περιορισμούς, lockdown. Ελπίζουμε να το πετυχουμε».

Αναγκαίος ο εμβολιασμός
«Χθες στην Κρήτη πέθανε 40χρονος υγιέστατος ανεμβολίαστος», σημείωσε ο Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, τονίζοντας την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

«Στη χώρα μας με 60% εμβολιασμένων έχουμε μ.ο. 17 νεκρούς. Τα στοιχεία δείχνουν πόσο μας προστατεύει το εμβόλιο. Ένα ποσοστό εμβολιασμένων ίσως 50% δεν έχουν κανονικό ιικό φορτίο όταν μολυνθούν με τη μετάλλαξη Δέλτα για αυτό πρέπει να κάνουν τρίτη δόση», είπε.

«Έχουν εμβολιαστεί 2,8 δισεκατομμύρια και πρέπει να εμβολιαστούν 7 δισ. παγκοσμίως!», πρόσθεσε, ενώ σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση του εμβολίου, τόνισε πως «αφορα όσους δεν ανέπτυξαν ανοσία με προβλήματα υγείας και στους άνω τους 60».

«Δεν ξέρουμε πότε θα ακολουθήσει ο επόμενος πληθυσμός. Περιμένουμε έρευνες από Ισραήλ κα. Μάλλον αρχές του επόμενου έτους». Παράλληλα, τόνισε ότι οι εταιρίες ετοιμάζουν εμβόλια προσαρμοσμένα για τις μεταλλάξεις Άλφα και Δέλτα.

Σε σχέση με το χάπι για τον κοροναϊό υπογράμμισε ότι «τρελαίνει γενετικά τον ιό όταν περάσει στα κύτταρά μας και δεν τον αφήνει να αναπτυχθεί. Ακόμη όμως έχει ερωτηματικά για το πως επηρεάζει τα ένζυμα. Δεν είναι όμως η απάντηση στην πανδημία. Πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το ακριβό καλάθι της καθημερινότητας – «Ασφυκτιούν»...

Οι τιμές των τροφίμων και βασικών αγαθών παραμένουν στα...

Η SKY express βραβεύεται «Αεροπορική Εταιρεία της...

Η SKY express, ο ελληνικός αερομεταφορέας, αναδείχθηκε “Αεροπορική Εταιρεία...

Το ακριβό καλάθι της καθημερινότητας – «Ασφυκτιούν»...

Οι τιμές των τροφίμων και βασικών αγαθών παραμένουν στα...

Η SKY express βραβεύεται «Αεροπορική Εταιρεία της...

Η SKY express, ο ελληνικός αερομεταφορέας, αναδείχθηκε “Αεροπορική Εταιρεία...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το ακριβό καλάθι της καθημερινότητας – «Ασφυκτιούν» τα νοικοκυριά

Οι τιμές των τροφίμων και βασικών αγαθών παραμένουν στα...

Ρέθυμνο:Eκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Παρέλαση 8ης Νοεμβρίου

στην Παρέλαση της 8ης Νοεμβρίου για την επέτειο του...

Ηράκλειο : Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας από τον Άρη Σφηνιά

Κυριακή 9. Νοεμβρίου Ρεσιτάλ κιθάρας - Άρης Σφηνιάς. 🎼Αυτη την...