Δήμος Αγίου Νικολάου:“Περί χαμένων ευκαιριών και χρηματοδοτήσεων”!

Ημερομηνία:

Όπως έχει ήδη έχει ανακοινωθεί , ο απολογισμός του 2023 της παρούσας δημοτικής αρχής θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου, όταν τα “πολιτικά πάθη” καθησυχάσουν.
Όμως, επειδή παρακολουθώντας από απόσταση τα όσα λέγονται για την παρούσα δημοτική περίοδο θεωρώ υποχρέωσή μου να κοινοποιήσω μια πρώτη εικόνα των όσων εξελίσσονται στον Δήμο, έστω και αν δεν είναι πλήρης. Όχι γιατί θα σταματήσει σταματήσει ‘’η καραμέλα’’ περί χαμένων ευκαιριών και χρηματοδοτήσεων αλλά για να υπάρξει και η πραγματική εικόνα της κατάστασης.
Ο μηδενισμός και η χυδαία απαξίωση – όπως έχω πει πολύ πρόσφατα – καταψηφίστηκε δύο φορές από τους Έλληνες πολίτες .
Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρεται η χρηματοδοτική πηγή και έχουν ομαδοποιηθεί έργα και μελέτες ως εξής :
– Έργα/μελέτες/δράσεις ολοκληρωμένα .
– Έργα/μελέτες/δράσεις εκτελούμενα.
– Έργα/μελέτες/δράσεις δημοπρατημένα χωρίς υπογραφή ακόμα της σύμβασης.
– Έργα/μελέτες/δράσεις σε διαδικασία δημοπράτησης.
– Έργα/μελέτες/δράσεις με διασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Οι παραπάνω κατηγορίες όπου η υλοποίηση των Έργων/Μελετών/Δράσεων είναι διασφαλισμένη συμπληρώνουν ένα ποσό της τάξεως των : 89.447.814,12 € . Από το ποσό αυτό περίπου 9 εκ. € είναι ίδιοι πόροι (περίπου το 10% των χρηματοδοτήσεων) και τα υπόλοιπα 80 εκ € είναι χρηματοδοτήσεις από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία.
– Υπάρχει ακόμα και η κατηγορία των έργων/μελετών/δράσεων , για τις οποίες έχουν υποβληθεί προτάσεις και αναμένεται η χρηματοδότηση , ύψους 24,50 εκατ. € περίπου.
Η σημερινή εικόνα δεν είναι πλήρης, γιατί συγκεντρώνονται ακόμα στοιχεία για τον απολογισμό που θα γίνει σε 2 μήνες.
Όλο αυτό το έργο, υλοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας (2020-2021) και μ΄ ένα χρόνο (2023) συνεχή προεκλογική περίοδο. Και γίνεται πραγματικότητα γιατί την προηγούμενη δημοτική περίοδο (2014-2019) ο δήμος προετοίμασε και ωρίμασε μελέτες/έργα/δράσεις σύμφωνα με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπήρχαν.
Τέλος θα ήθελα να ξέρω ποια είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία στα οποία δεν υποβλήθηκαν προτάσεις όπως κατά κόρον φημολογείται ; Ονομαστικά όμως και συγκεκριμένα !

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:«Το Καρναβάλι της Λίμνης» – Συνάντηση Καρναβαλικών...

Συνάντηση με εκπροσώπους των καρναβαλικών ομάδων θα πραγματοποιηθεί σήμερα...

Η Κ. Σπυριδάκη στα εγκαίνια της HORECA...

Στα εγκαίνια της HORECA 2026 παρευρέθηκε την Παρασκευή 13...

Λασίθι:«Το Καρναβάλι της Λίμνης» – Συνάντηση Καρναβαλικών...

Συνάντηση με εκπροσώπους των καρναβαλικών ομάδων θα πραγματοποιηθεί σήμερα...

Η Κ. Σπυριδάκη στα εγκαίνια της HORECA...

Στα εγκαίνια της HORECA 2026 παρευρέθηκε την Παρασκευή 13...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 17 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

ΣΥΝΚΑ: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα

Δείτε αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας Την Καθαρά Δευτέρα, τα παρακάτω...