Χανιά: Αφιλόξενα για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα

Ημερομηνία:

Την έλλειψη ασφαλούς πρόσβασης στην πόλη για τα άτομα με αναπηρία, θέλησε να εκφράσει στον Δήμαρχο Χανίων με επιστολή της, μια Χανιώτισσα φοιτήτρια με κινητικά προβλήματα.

Όπως υποστηρίζει η ίδια, νιώθει ανασφαλής στις μετακινήσεις της, καθώς υπάρχουν αστοχίες στις ήδη υπάρχουσες ράμπες των πεζοδρομίων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχουν. Όπως λέει στην επιστολή της, την ώρα που γίνονται έργα στα Χανιά, είναι κρίμα να μην δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην προσβασιμότητα των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Αναλυτικά, η επιστολή της Χανιώτισσας φοιτήτριας προς τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη:

«Καλησπέρα δήμαρχε και Χριστός Ανέστη,

Σας στέλνω αυτό το email, καθώς θέλω να σας εκφράσω κάποιες παρατηρήσεις για την προσβασιμότητα της πόλης μας, ως άτομο με κινητική αναπηρία. Γυρνώντας από την φοιτητική μου πόλη για διακοπές στα Χανιά παρατήρησα αρκετές αλλαγές και χαίρομαι που βλέπω ενέργειες και δράσεις για τον τόπο μας. Παρόλα αυτά η προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία στα Χανιά όχι απλά δεν βελτιώθηκε, αλλά θεωρώ ότι χειροτέρευσε κιόλας!

Πρακτικά δε μπορώ να κάνω μια ασφαλή διαδρομή στο κέντρο με το αμαξίδιό μου και αναγκάζομαι να πηγαίνω από το δρόμο μαζί με τα αυτοκίνητα ή από τον «ποδηλατοδρόμο»! Ράμπες δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν θα είναι κακοφτιαγμένες κι επικίνδυνες.

Κρίμα να είμαστε μια τόσο αφιλόξενη Ευρωπαϊκή πόλη και ενώ ενέργειες γίνονται να μην υπολογίζονται τέτοια καθημερινά θέματα».

zarpanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ενημέρωση για την Προσωρινή Αναστολή Λειτουργίας ...

Το Επιμελητήριο Χανίων ενημερώνει τα μέλη του, ότι η...

Χανιά: Προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος για τη...

Τι ισχυρίστηκε ο 23χρονος για το περιστατικό - «Έφερε...

Ενημέρωση για την Προσωρινή Αναστολή Λειτουργίας ...

Το Επιμελητήριο Χανίων ενημερώνει τα μέλη του, ότι η...

Χανιά: Προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος για τη...

Τι ισχυρίστηκε ο 23χρονος για το περιστατικό - «Έφερε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βορίζια: Σύσκεψη στην ΕΛ.ΑΣ. για να αποφευχθεί νέα έκρηξη στο χωριό

Από την ΕΛ.ΑΣ. εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια, ενώ...

Ηράκλειο:Κλείνουν για δύο μέρες τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό

Κλείνουν τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό μετά το...

Έναρξη μαθημάτων στη Σχολή Πρακτικής Ψαλτικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ Η...