Χανιά:«δια της Τέχνης» – Κυκλοφόρησε και διατίθεται δωρεάν το ημερολόγιο του 2022

Ημερομηνία:

«δια της Τέχνης» – Κυκλοφόρησε & διατίθεται δωρεάν το ημερολόγιο του 2022: Από τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. & το Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του 2022, με τίτλο: «δια της Τέχνης», από τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και το Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου. Το ημερολόγιο διατίθεται δωρεάν από την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., στο Μεγάλο Αρσενάλι, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08.30 έως τις 14.30.

Η ιδέα του ημερολογίου σηματοδοτεί το όραμα του Μουσείου Σχολικής Ζωής του Δήμου για «επικοινωνούμενη αισθητική εμπειρία» στο κοινό του. Το ημερολόγιο αφιερώνεται στα 1.500 μέλη της κοινότητας «ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ_ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ», που μοιράστηκαν καθημερινά από το 2020 με εμπιστοσύνη και συνέπεια, ιδέες, σκέψεις, μηνύματα ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ. Το Μουσείο χτίζει με σεβασμό τη διαδικτυακή αλλά και τη βιωματική επικοινωνία του με κάθε ομάδα κοινού, χωρίς αποκλεισμούς.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, χαιρετίζοντας την έκδοση μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το Μουσείο Σχολικής Ζωής, του οποίου η ποιοτική παρουσία μετράει ήδη 15 χρόνια, συνεχίζει να αποτελεί για τον τόπο μας ένα δυναμικό μέσο παραγωγής και

διάδοσης της εκπαίδευσης. Η συνέπεια με την οποία υπηρετήθηκαν οι υψηλοί στόχοι της διατήρησης, της γνωστοποίησης και της έκθεσης εκπαιδευτικών κειμηλίων, τεκμηρίων και συλλογών θα συνεχίσει αδιάλειπτα από το Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων με στόχο τη μελέτη, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία. Εύχομαι η κάθε μέρα του νέου χρόνου να αποτελεί για όλες και όλους μια γιορτή χαράς, προσωπικής και οικογενειακής ευτυχίας, μια αφορμή για ανανέωση, μια νέα αφετηρία δημιουργίας «δια της Τέχνης».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στους μαθητές των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.ΕΚ. Χανίων), στον Δ/ντή και στην υποδιευθύντρια του σχολείου, Νεκτάριο Λιλικάκη και Γεωργία Τσιάμαλου αντίστοιχα, στις υπεύθυνες των εργαστηρίων του σχολείου, καθώς και στα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Μουσείου Σχολικής Ζωής του Δήμου, Τζωρτζίνα Αντρέι, Αρχιτέκτων, Μαρία Δρακάκη, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων, Νεκτάριο Μουμουτζή, μέλος ΕΔΙΠ Πολυτεχνείου Κρήτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά οι απεργοί στα...

Την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου...

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις ζωοκλοπής στα Χανιά

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού. Εξιχνιάστηκαν χθες (30.04.2025) από αστυνομικούς...

Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά οι απεργοί στα...

Την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου...

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις ζωοκλοπής στα Χανιά

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού. Εξιχνιάστηκαν χθες (30.04.2025) από αστυνομικούς...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Καρύδια στο πρωινό: Το “μυστικό όπλο” για καλύτερη μνήμη και υγεία εγκεφάλου

Η σημασία ενός υγιεινού πρωινού για την ενεργοποίηση του...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...