Χανιά : Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ σε Επιστημονικό Συνέδριο στη Χάλκη

Ημερομηνία:

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς συμμετείχε στο Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο: «Το πρόβλημα του Εθνοφυλετισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία: Από το βουλγαρικό σχίσμα μέχρι σήμερα», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης από 12 έως 14 Σεπτεμβρίου 2019. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. και την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τέθηκε υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ και την ευγενική στήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την έναρξη του Συνεδρίου –το οποίο είχε ως γενική θεματική το φλέγον ζήτημα του εθνοφυλετισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία– κήρυξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄, ο οποίος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εργασίες του και συνεχάρη τις Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. και το Τμήμα Θεολογίας για τη διοργάνωσή του.

Ο Δρ Ζορμπάς στην Ομιλία του, με θέμα: «Το πρόβλημα του Εθνοφυλετισμού ως απόρριψη του Πολιτισμού του “ΑΛΛΟΥ”», ανέπτυξε την ερμηνεία του φαινομένου από την πλευρά των Κοινωνικών Επιστημών, ενώ περιέγραψε το νέο είδος του Εθνοφυλετισμού που αναπτύσσεται μέσα από τις Νέες Τεχνολογίες και τα Κοινωνικά Δίκτυα. Επίσης, ο κ. Ζορμπάς κατά την παραμονή του στη Χάλκη είχε συνάντηση με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α΄, τον οποίο ενημέρωσε αναλυτικά για τις μελλοντικές δράσεις της ΟΑΚ.

Επιθυμία όλων των συμμετεχόντων ερευνητών, καθηγητών και επιστημόνων, είναι η δυναμική αντιμετώπιση της μάστιγας του εθνοφυλετισμού μέσα από την προοπτική της Πατερικής Παράδοσης και το αληθινό πνεύμα της Ορθοδοξίας, ώστε να παύσει να δρα διαβρωτικά στις σχέσεις των κατά τόπους Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών. Για τους λόγους αυτούς το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συνεχίσει την προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων...

Την ένταξη του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου...

Ε Π.Κ.Κρητης : “Τοπική επιχείρηση, ηλεκτρικών ειδών,δείχνει...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών...

Ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων...

Την ένταξη του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου...

Ε Π.Κ.Κρητης : “Τοπική επιχείρηση, ηλεκτρικών ειδών,δείχνει...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαρία Σιδέρη: Η αγιογράφος που “διδάσκει” ιστορία με το πινέλο

Από τη Σαλαμίνα στην Κριμαία και στα παλάτια της...

Καιρός: Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

«Μετά το κύμα αστάθειας «θα αναλάβουν δράση και τα...

Εμμανουήλ Καραλής – Nέο πανελλήνιο ρεκόρ

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Εμμανουήλ Καραλής καθώς κατέρριψε...