Στο Δημαρχείο Χανίων, ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη

Ημερομηνία:

Τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας, υπέρτιμο και έξαρχο Ωκεανίας κ.κ. Μύρωνα υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, συνοδευόμενος από μέλη της ομογένειας, βρίσκεται στα Χανιά στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Ιερά Μητρόπολη της Ν. Ζηλανδίας, που βρίσκεται στην οδό Χανίων στο Wellington, προς τιμή της αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με τον Δήμο του Wellington.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ομογένεια με τον κ.κ. Μύρωνα, να απευθύνει πρόσκληση στον Δήμαρχο Χανίων για να παραβρεθεί στο Εθνικό Συνέδριο Κρητών Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας, που θα διεξαχθεί στο Wellington, τον Ιανουάριο του 2023.

Ο Δήμαρχος Χανίων καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Ν. Ζηλανδίας και τον ευχαρίστησε «εκ μέρους όλων των Χανιωτών για το σπουδαίο λειτούργημά που διακονεί στη Νέα Ζηλανδία, με ένα τόπο όπου η Ελλάδα, η Κρήτη και ειδικότερα τα Χανιά μοιράζονται μία ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία». Ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της παρουσίας της εκκλησίας για την ομογένεια και τόνισε πως: «ως Δήμος Χανίων τιμούμε και είμαστε πάντα αρωγοί στις προσπάθειες της ομογένειας να διατηρεί τους δεσμούς της με την Ελλάδα».
Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Ν. Ζηλανδίας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων για τη συνάντηση και τόνισε πως: «οι δεσμοί της Νέας Ζηλανδίας με τα Χανιά και με την Κρήτη είναι δεσμοί αίματος και τα μνήματα των 677 Νεοζηλανδών, Μαορί κατά πλειοψηφία, στρατιωτών που βρίσκονται εδώ στα Χανιά είναι η γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών».
Ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν είναι και η φιλοξενία από τον Δήμο Χανίων 25 νέων ομογενών από την Ν. Ζηλανδία, το ερχόμενο Πάσχα αλλά και η σύσφιγξη των σχέσεων των δύο δήμων με την επικοινωνία των δύο δημάρχων στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Με το πέρας της επίσκεψης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Μύρωνα την έκδοση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, με τίτλο «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση: Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη». Με τη σειρά του, ο Μητροπολίτης δώρισε στον Δήμαρχο Χανίων το μετάλλιο της Μητρόπολης της Νέας Ζηλανδίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Αναβάλλεται η εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στη...

Αναβάλλεται η εκδήλωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στη Γαλλική...

ΟΣΟΚΕΘΕΑ: Εκδήλωση αλληλεγγύης στα Χανιά για τον...

Απόψε πραγματοποιείται στα Χανιά εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Γιώργο...

Χανιά:Αναβάλλεται η εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στη...

Αναβάλλεται η εκδήλωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στη Γαλλική...

ΟΣΟΚΕΘΕΑ: Εκδήλωση αλληλεγγύης στα Χανιά για τον...

Απόψε πραγματοποιείται στα Χανιά εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Γιώργο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 30 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Τουρισμός: Καθοριστικός ο ρόλος της Γερμανίας στην Κρήτη – Τα δεδομένα πίσω από την πρωτιά

Από τα περίπου 6,6 εκατομμύρια τουριστών που επισκέφτηκαν το...

Λαδανιά: Το θαυματουργό, άγριο φυτό της Κρήτης

Η κρητική λαδανιά ή λάβδανο ή λάδανο ή κίστος...