Μουσική παράσταση: «Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Νίκου Καζαντζάκη»

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, συνδιοργανώνουν μουσική παράσταση με  τίτλο: “Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Νίκου Καζαντζάκη”. Η  μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00, στο Φρούριο Φιρκά,  με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.   

Ο Νίκος Καζαντζάκης έζησε σε ένα κόσμο που στιγματίστηκε από σημαντικά γεγονότα τόσο γεωπολιτικά όσο και στο χώρο της Τέχνης. Αφιερώθηκε στο γράψιμο και την προσπάθεια να γνωρίσει όσο γίνεται περισσότερους πολιτισμούς (Ταξιδεύοντας) από τους οποίους και εμπνεύστηκε .

Το Μουσικό Σύνολο Vamos οργάνωσε ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο που γνώρισε και στην εποχή που έζησε ο Νίκος Καζαντζάκης . Μια προσπάθεια να συστήσει στο κοινό μια κουλτούρα μακρινή μεν, διαχρονική δε, γιατί η συνταγή της είχε πολύ γερές βάσεις και άντεξε μέχρι τις μέρες μας.

Μια γνωριμία με μεγάλες μουσικές στιγμές που έμειναν αποτυπωμένες στο χρονολόγιο του πολιτισμού μας. 

Ελλάδα , Γαλλία , Γερμανία , Ρωσία , Ιταλία ,Ισπανία,  χώρες που έζησε ή επισκέφτηκε ο Νίκος Καζαντζάκης δίνουν τα διαπιστευτήριά τους μέσα από μεγάλες επιτυχίες της εποχής.

Ατίκ , Πιάφ , Οπερέτα , Άριες , Κούρτ Βάιλ …, δίνουν το παρόν σε ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής.

Τα κείμενα, που μας βάζουν στο κλίμα της εποχής του Ν. Καζαντζάκη και περιγράφουν καταστάσεις και γεγονότα ,επιμελήθηκε η φιλόλογος Ρούλα Βουράκη.

Ερμηνεύουν: 

Τάσος Αποστόλου  (Βαθύφωνος)

Άννα Κώτη  (Μεσόφωνος)

Ενορχήστρωση Διεύθυνση Ορχήστρας : Θανάσης Παπαθανασίου

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Xανιά:Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη μέρα των...

Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ...

Τα Χανιά δίπλα στη μικρή Μαρία που...

Όλα τα Χανιά δίπλα στην 13χρονη Μαρία που διαγνώστηκε...

Xανιά:Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη μέρα των...

Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ...

Τα Χανιά δίπλα στη μικρή Μαρία που...

Όλα τα Χανιά δίπλα στην 13χρονη Μαρία που διαγνώστηκε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related