Πιάνουν «δουλειά» οι ράμπο της εφορίας – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Ημερομηνία:

Στο «κυνήγι» των φορολογούμενων που χρωστούν μικροποσά ρίχνονται 120 ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι υπάλληλοι αυτοί, θα πιάσουν δουλειά στο Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής (Κ.Ε.ΟΦ) με αρμοδιότητα την είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο που δεν υπερβαίνουν το 1.500.000 ευρώ.

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή καθορίζονται οι όροι λειτουργίας του Κ.Ε.ΟΦ. Αττικής, που αναμένεται να «πιάσει δουλειά» αποτελούμενο από 120 άτομα, ενώ σε δεύτερη φάση, αντίστοιχη «εισπρακτική» θα συσταθεί στη Θεσσαλονίκη, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

Στόχος είναι η πιο οργανωμένη και αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

Το ΚΕΟΦ Αττικής θα ασχολείται μόνο με την είσπραξη των βεβαιωμένων προς το Δημόσιο, εσόδων. Δηλαδή θα λειτουργεί όπως σήμερα τα «Δικαστικά Τμήματα» των ΔΟΥ, αλλά θα χρησιμοποιούν πρακτικές αντίστοιχες με εκείνες των εισπρακτικών εταιρειών των τραπεζών.

Οι υπάλληλοι θα επιλέγουν από τη λίστα των οφειλετών είτε φυσικών είτε νομικών προσώπων τους οφειλέτες εκείνους με τα μεγαλύτερα χρέη και κατόπιν να προχωρούν στους μικρότερους οφειλέτες και μέχρι του ποσού των 500 ευρώ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Fuel Pass: Πότε ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές...

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την ψηφιακή Κάρτα Καυσίμων...

Πιερρακάκης: Έχουμε σχέδιο για την καταιγίδα

Τα μέτρα αναλύουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,...

Fuel Pass: Πότε ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές...

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την ψηφιακή Κάρτα Καυσίμων...

Πιερρακάκης: Έχουμε σχέδιο για την καταιγίδα

Τα μέτρα αναλύουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μη επανδρωμένα seasats επιτηρούν τον κόλπο της Σούδας – Διαθέτουν ραντάρ, κάμερες, sonar και αισθητήρες

Πρόκειται για μικρά ρομποτικά σκάφη χωρίς πλήρωμα που κινούνται...

Στο επίκεντρο η τουριστική εξυπηρέτηση στο λιμάνι Ρεθύμνου

Συνάντηση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων...