Ρέθυμνο:Κάλεσμα από το Σύλλογο Γενικών-Οικογενειακών Γιατρών για την Παγκρήτια Κινητοποίηση

Ημερομηνία:

“ΣΥ.ΓΕΝ.ΙΑ.Ρ.” ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΦΥ ΕΣΥ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Ο Σύλλογος Γενικών-Οικογενειακών Ιατρών ΠΦΥ ΕΣΥ ν. Ρεθύμνης ΚΑΛΕΙ όλους τους υγειονομικούς και τους πολίτες του Ρεθύμνου να στηρίξουν την δυναμική αγωνιστική 48ωρη Πανελλήνια Απεργιακή Κινητοποίηση 29 και 30 Νοεμβρίου 2023, όλων των ιατρών ΕΣΥ της χώρας, με κύριες διεκδικήσεις την αποφασιστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες, την άμεση αποκατάσταση των επαγγελματικών, μισθολογικών και επιστημονικών δικαιωμάτων και την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, την αναβάθμιση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και εφημέρευσης των υγειονομικών, την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και των μετακινήσεων του προσωπικού, την ασφαλιστική κάλυψη με κρατική αστική ευθύνη των ιατρών.

Διεκδικούμε:
 Αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων, με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και μαζικές προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού. Παροχή κινήτρων προσέλκυσης (οικονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, προϋπηρεσίας, εκπαιδευτικά κ.α.) και άμεση επαναπρόκηρυξη των θέσεων με μη γραφειοκρατικές διαδικασίες.

 Επαναφορά των μισθών των ιατρών στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 με αναδρομική ισχύ. Εφαρμογή του 48ωρου για τους ιατρούς ΕΣΥ. Επαναφορά της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών και προσμέτρηση του χρόνου εφημερίας στον υπολογισμό της σύνταξης.

 Αναβάθμιση και ισχυροποίηση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΠΦΥ κυρίως εντός του αστικού ιστού (Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου) και του ΓΝ Ρεθύμνου με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό.

 Εκσυγχρονισμό των υποδομών στα Κέντρα Υγείας του Νομού Ρεθύμνης ώστε να ανταποκρίνονται τις σύγχρονες ανάγκες.

 Είμαστε αντίθετοι στις μετακινήσεις υγειονομικών και στα μπαλώματα στο χώρο της δημόσιας υγείας. ΟΧΙ σε συγχωνεύσεις, σε μετατροπές και κλείσιμο των Δημόσιων Μονάδων Υγείας.

 Νέο νοσοκομείο εκτός αστικού ιστού με σύγχρονο οργανισμό.

 Ασφαλές πλαίσιο διακομιδών προνοσοκομειακά και σε διανοσοκομειακό επίπεδο με την ενίσχυση και οργάνωση ενός σύγχρονου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου με μόνιμους ιατρούς και διασώστες ΕΚΑΒ, ώστε να επιτελεί το έργο των διακομιδών που αποτελεί ευθύνη του.

 Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη με κρατική ευθύνη των ιατρών ΕΣΥ.

 Ένταξη των ιατρών ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ως ΣΥΓΕΝΙΑΡ αγωνιζόμαστε συνεχώς για την βελτίωση της παροχής Δημόσιας ΠΦΥ του νομού Ρεθύμνης και την αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας όλων των λειτουργών της Δημόσιας υγείας του νομού.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 30/11/2023 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Επίσκεψη του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου στον...

Τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Γιάννη Ανδρουλάκη υποδέχθηκε το...

Ρέθυμνο:Είχε στην κατοχή του μικρό οπλοστάσιο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων στο...

Ρέθυμνο:Επίσκεψη του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου στον...

Τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Γιάννη Ανδρουλάκη υποδέχθηκε το...

Ρέθυμνο:Είχε στην κατοχή του μικρό οπλοστάσιο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων στο...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απρόσκοπτα και με σημαντική πρόοδο οι αρχαιολογικές εργασίες στην Παπούρα

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΕΦΑ Ηρακλείου στον Δήμο...

Μενδώνη: Κτήμα του Ελληνικού Δημοσίου οι φωτογραφίες των εκτελεσμένων της Καισαριανής

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προχώρησε σε δήλωση σχετικά...

Απίστευτος Καραλής με 6,17μ.: Αφησε πίσω του τον θρυλικό Μπούμπκα!

Αλμα χωρίς προηγούμενο από τον Εμμανουήλ Καραλή στο Πανελλήνιο...

Τι συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ: Προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ναυσιπλοΐας στη Μέση Ανατολή

Αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν για στόχους αμερικανικού...